Nemme havreboller i fad

Så er de her ~ mine nemme havreboller i fad. De er allerede bagt mange gange hjemme hos os, og de er utroligt populær, si’r det bare.

Nemme boller, høj popularitetsfaktor

“Hvad gør de her boller nemme?” spørger du måske.

Jo, altså: Dejen skal bare røres sammen, formes og hæve én gang. Ja, én enkelt gang! Derefter pensles, drysses og bages.

Og så:

Nydning!

Lækre boller til alle måltider

Bollerne kan bruges ved alle dagens måltider:

Som morgenmad

Som mellemmåltid

I madpakken

Til aftensmaden, fx til salat eller suppe

Som bidebolle

Det kan man da godt kalde boller med mange anvendelsesmuligheder, ik.

Hvad gør disse boller særligt gode?

~ Der er så meget havregryn i, som jeg kunne pakke dem med, uden at de blev tørre og porøse.

~ De er pga havregrynene grove fuldkornsboller, selvom de er både lyse og saftige.

~ Bollerne er bløde, svampede og lækre i flere dage.

~ Børn som voksne nyder gladeligt bollerne her.

~ Bollerne er bagt i fad, hvilket gør dem bløde, fordi de står tæt i fadet.

Jeg behøver vel egentlig ikke sælge den mere nu, tror jeg…

Vil du gerne bage disse boller i vegansk version? 

Det er virkelig nemt at omdanne denne opskrift til vegansk version: Alle mælkeprodukter udskiftes blot med veganske alternativer. Det gør nærmest ingen forskel for mængderne af ingredienserne, måske kun en smule for melet, men mel skal man jo alligevel altid vurdere i enhver opskrift med gærdej.

Veganske boller:

Mælk udskiftes med plantemælk (havre eller neutral soya)

Yoghurt udskiftes med vegansk yoghurt (en usødet yoghurt, fx Alpro naturel uden sukker)

Smør udskiftes med Naturli’ blok eller smørbar

Nemt, ik?

Psst.

Andre bløde sager bagt i fad her på bloggen ~ se lige mine bløde gulerodsboller med fuldkorn bagt i fad, mine nemme, bløde kanelsnegle og mine nemme, bløde marcipansnegle med kardemomme.

 

Nemme havreboller i fad
 
Mængde: 12 boller
Ingredienser
  • 35 g gær
  • 3 dl lun mælk
  • 100 g yoghurt naturel
  • 50 g smeltet smør
  • 2 tsk agavesirup eller sukker
  • 200 finvalsede havregryn
  • 375-400 g hvedemel
  • 1 god tsk salt
  • Mælk til pensling
  • Drys: Finvalsede havregryn + sesamfrø + lidt rugmel
Fremgangsmåde
  1. Gæren udrøres i mælken.
  2. Yoghurt og smeltet smør tilsættes, og blandingen røres sammen.
  3. De øvrige ingredienser tilsættes, hold dog noget tilbage af hvedemelet. Dejen røres grundigt sammen. Tilsæt mere mel lidt ad gangen, dette for at dejen ikke mættes for hurtigt. Dejen skal være lidt klistret/fugtig og endelig ikke tør.
  4. Kom et stykke bagepapir i et fad str. 20 x 30 cm (gerne metal).
  5. Vej dejen og del den herefter i 12 lige store stykker, sørg for at hver bolle vejer lige meget (dette for at bollerne får samme størrelse og dermed bager ens i fadet).
  6. Tril hvert stykke dej til en fast og kuglerund bolle og placer bollerne i fadet med samme afstand mellem hver bolle.
  7. Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve 1 time.
  8. Bollerne pensles og drysses med finvalsede havregryn, sesamfrø og lidt rugmel.
  9. Bollerne sættes ind i KOLD OVN (herved udnyttes ovnens opvarmning), tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme (ikke varmluft).
  10. Bollerne bages ca. 20 minutter, til de er flot gyldne.
  11. Når bollerne er færdige, fjernes de hurtigst muligt fra bagepapiret og køler af på bagerist (står bollerne på bagepapiret, dannes kondens, og bollerne bliver bløde i bunden).
Rigtig god fornøjelse.

 

 

Nemme havreboller i fad

 

 

Nemme havreboller i fad

 

Nemme havreboller i fad