Kokoscurry med butternutsquash og aubergine

Hvis du leder efter cremet lækkerhed med dejlig smage og lækre ingredienser, så skal du prøve denne kokoscurry med butternutsquash og aubergine. Den er simpelthen toppen af hyggemad!

Kokoscurry med butternutsquash og aubergine

Masser af kokosmælk, tak!

I denne ret har jeg gjort noget, jeg som regel ikke gør, men det kan ikke udelukkes, at jeg gør det igen, for holy moly det smager godt! Jeg har nemlig brugt masser af kokosmælk. Og det gør simpelthen retten dels utroligt dejligt smagende af kokos og dels cremer kokosmælken retten.

Som regel i lignende retter bruger jeg 1 dåse kokosmælk og 1 dåse hakket tomat. Men hvis det skal smage ordentligt af kokosmælk, må man gå all the way.

Kokoscurry med butternutsquash og aubergine

Men hvilken slags kokosmælk?

Man kan sagtens bruge light kokosmælk, hvis man synes, det er liiige til den tunge side med to dåser almindelig kokosmælk. Eller man kan bruge én dåse almindelig kokosmælk + én dåse light kokosmælk. Blot skal man være opmærksom på, at der er mest smag i de traditionelle kokosmælk. Det skyldes, at der er mere kokosnøddeekstrakt i almindelig kokosmælk end i lightudgaven, hvilket også er heri fedmen (og noget af smagen) findes. Men altså, gør det det passer til dig, ik.

Kokoscurry med butternutsquash og aubergine

“Kan man bruge andre grøntsager end butternutsquash og aubergine?”

Ja da! Brug de grøntsager, du har lyst til. Blomkål og sød kartoffel kunne være en anden lækker kombi i denne ret. Eller broccoli og gulerod. Spidskål og bønner. Kun fantasien sætter grænser.

Skær dog gerne grøntsagerne lidt groft, så’n chunks-agtigt, det giver lækker tekstur og ser flot ud i retten ~ og vi spiser jo som bekendt også med øjnene.

Kokoscurry med butternutsquash og aubergine

Proteiner! Masser af planteproteiner!

I min kokoscurry med butternutsquash og aubergine har jeg brugt to slags proteiner: Kikærter og linser. Det er vigtigt, at linserne er kogt i forvejen, da de ellers vil suge væsken i retten. Man kan ikke blot tilsætte mere væske i retten og så koge linserne med, da det vil reducere smagen i retten væsentligt. Og brug ikke røde linser i denne ret, for røde linser koger ud, og det er som udgangspunkt ikke meningen her.

Kokoscurry med butternutsquash og aubergine

“Kog selv eller ta’ med hjem”?

Selv bruger jeg altid bælgfrugter fra dåse, og det gør jeg af flere årsager: Dels er det bare en dejlig nem løsning, og dels er jeg ikke ret god til at koge bælgfrugter, da de koger ud for mig og bliver dumme både i udseende og tekstur.

Og så skal vi da vist i gang med at lave lækker mad, ik!

Men inden du smutter, så lad mig lige fortælle dig om et par andre lækre retter i stil med denne kokoscurry med butternutsquash og aubergine: Du kunne fx tage et kig på min nemme rød karry med tofu og grøntsager, min kokoskarry med nudler og kikærter og min kokossuppe med kål, sød kartoffel, bønner og rød karry.

 

Kokoscurry med butternutsquash og aubergine
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • Lidt sesamolie til stegning (eller neutral olie)
  • 1 løg
  • 2 store fed hvidløg
  • 250 g butternutsquash (= det meste af en mindre butternutsquash)
  • 200 g aubergine (= ca. en medium aubergine)
  • 2 dåser kokosmælk (alm., light eller en blanding)
  • 10-15 g rød karrypasta, afhængigt af hvor krydret retten ønskes
  • 15 g frisk ingefær (skrællet vægt)
  • 2 tsk gul karry
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • En god håndfuld frisk koriander
  • Saft af 1 lime
  • 1 spsk soyasauce
  • 1½ tsk groft salt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse grønne linser
  • 7 g maizena + ½ dl vand
  • Tilbehør: Ris, frisk koriander og nigellafrø
Fremgangsmåde
  1. Klargør først grøntsagerne:
  2. ~ Løget pilles og skæres relativt fint
  3. ~ Hvidløgene pilles og skæres fint
  4. ~ Butternutsquash skrælles, befris for kerner og skæres i grove dog mundrette stykker
  5. ~ Aubergine skæres i grove dog mundrette stykker
  6. ~ Ingefær skrælles, vejes af og skæres fint
  7. ~ Koriander skæres medium
  8. Kom lidt sesamolie (eller neutral olie) en dyb pande eller gryde og steg løget heri til det er lidt blødt men ikke har taget farve.
  9. Tilføj hvidløg, steg kort videre, løg og hvidløg skal ikke tage farve.
  10. Tilføj alle øvrige ingredienser undtagen kikærter, linser og maizena + vand og lad retten simre med låg på panden/gryden og med omrøring ind i mellem i 20 minutter.
  11. Skyl og dræn grundigt kikærter og linser.
  12. Rør maizena og vand grundigt sammen.
  13. Når de 20 minutter er gået tilsættes kikærter og linser, bland og lad retten komme til let kogning.
  14. Tilsæt maizena-vand-blandingen og udrør straks og grundigt. Lad retten simre/småkoge 10 minutter.
  15. Check herefter at butternutsquash og aubergine er møre. Hvis ikke simrer retten lidt videre.
  16. Server retten med ris (det er lækkert med jasminris eller brune ris), frisk koriander og nigellafrø.
Rigtig god fornøjelse.

 

Kokoscurry med butternutsquash og aubergine