Kan du lide knoldselleri? Så kunne denne opskrift godt være noget for dig. Herhjemme er vi i hvert fald virkelig glade for hasselback knoldselleri, fordi sellerien under bagning bliver mør og blød som smør inden og har lækker sej-sprød skorpe. Og den er penslet med smør, og smør er bare altid godt, ik.
Hasselback knoldselleri er ultranemt tilbehør, og både lækkert, pænt og billig mad. Bagte og let karamelliserede kanter, blødt og cremet indre. What’s not to like, tænker jeg.
Hasselback knoldselleri
Brug gerne to grillspyd el. lignende til at styre kniven med, så man ikke kommer til at skære gennem knoldsellerien, når man laver snittene
Mængde: 1 medium knoldselleri til 2 personer
Ingredienser
- Knoldselleri
- Ca. 2 - 2½ spsk smør
- Havsalt
- Groft sort peber eller hvidløgspeber
- Frisk rosmarin eller frisk timian
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skræl knoldsellerien og halver den.
- Læg de halverede knoldseller med skærefladen nedad og stik to grillspyd el. lign. vandret og i hver sin side gennem knoldselleriet et par cm fra bunden.
- Skær tynde skiver oppefra og ned til grillspydene.
- Læg de halverede og ny hasselbacksnittede knoldselleri i en ildfast fad beklædt med bagepapir.
- Smelt smørret og brug ca. halvdelen til at pensle knoldselleriene. Drys med salt og (hvidløgs)peber.
- Bag knoldselleriene ca. 1 time til de er helt møre indeni og har farve på overfladen.
- Efter bagning pensles med lidt smør igen.
- Ved servering drysses med frisk rosmarin eller frisk timian.
Rigtig god fornøjelse.