Bagt grøntsagssuppe med hytteost er den mest smagfulde, fyldige og cremede suppe i byen. Smagen af de bagte grøntsager – særligt peberfrugterne – er helt uimodståelig. og hvis du synes, det lyder liiidt gak med hytteost blendet ind i en suppe, så sku’ du altså alligevel lige prøve det. Det smager ikke af hytteost, det føles ikke som hytteost, det cremer ‘bare’ suppen op til den helt store olympiske medalje.

Nem er denne suppe også. Så det er bare noget med at få den prøvet af, ik’?
Fan af hytteost?
Så er du NØDT TIL at prøve en hytteostcreme – eller hvad med en feta-hytteostcreme? Du kan også prøve den virale hytteostwrap, hvis det sku’ være.
Bagt grøntsagssuppe med hytteost
Til denne opskrift skal du bruge en (stor) blender (eller en foodprocessor)
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
- 400 g gulerødder (den angivne vægt er inden skrælning)
- 4 røde peberfrugter
- 500 g modne tomater
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 500 g hytteost (jeg bruger den fra Cheasy pga konsistens og smag)
- 1 tsk tørret salvie
- ¼ tsk cayennepeber
- 2 tsk salt
- 1½ grøntsagsbouillonterning
- 5 dl kogende vand
- Topping og tilbehør:
- Lækkert brød, frisk oregano og ristede pinjekerner
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- grøntsagerne ordnes:
- - Gulerødderne skrælle og skæres i stave på ca. 1 cm i tykkelsen (længden er ligemeget)
- - peberfrugterne befris for stilk, membrab og kerner og skæres i medium stykker
- - Læget pilles og skæres i medium både hvori lagene pilles lidt fra hinanden
- - Tomaterne halveres
- - Hvidløgsfeddene pilles
- Alle grøntsagerne - også hvidløgsfeddene - lægges på den bagepapirsbeklædte bageplade og vendes med olivenolien.
- Grøntsagerne bages 30-40 minutter, de er færdige, når de er helt møre. Vend undervejs i bagningen.
- Opløs bouillonterningerne i lidt af de kogende vand.
- Når grøntsagerne er møre, kommes de i en blender sammen med hytteost, salvie, cayennepeber, salt samt bouillonvandet + resten af vandet - OBS: Det kan godt være, at suppen må blendes ad to omgange, da det er en stor portion selv for en stor blender.
- Server med lækkert brød til samt frisk oregano og ristede pinjekerner til drys.
Rigtig god fornøjelse.
