Denne chokoladekage har været den foretrukne herhjemme i årevis, fordi den smager dejligt, den er ikke tør, den er nem og hurtig at bage, den er fedt- og sukkerreduceret, og så kan den holde sig frisk og lækker i flere dage. Eller – det gør den ikke herhjemme, for den er spist, inden man får set sig om. Og den nydes altid akkompagneret af både “mmm” og “hårh, den smager lige så godt som den plejer”.

Opskriften her fungerer også rigtig godt til muffins, se i opskriftens “I øvrigt”-felt.

 

Chokoladekage
 
Mængde: 1 tærtefad (12 stykker) eller 12 muffins
Ingredienser
  • 1 æg
  • 100 g sukker
  • 35 g smeltet smør
  • 100 g hvedemel
  • 25 g bagekakao
  • ½ tsk vanillesukker
  • 1 god tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 1 lille moden banan (eller 1 dl æblemos)
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  2. Pisk ægget og sukkeret lyst og skummende.
  3. Tilsæt det smeltede smør og rør roligt men grundigt.
  4. Tilsæt mel, kakao, vanillesukker og bagepulver og rør det let sammen.
  5. Tilsæt mælken og bland dejen grundigt.
  6. Tilsæt moset banan eller æblemos og rør dejen grundigt sammen.
  7. Beklæd en tærteform med bagepapir og kom dejen heri.
  8. Kagen bages ca. 15-18 minutter.
  9. Pynt kagen med smeltet chokolade eller kakaoglasur samt evt. andet ønsket pynt.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Denne opskrift fungerer også rigtig godt som muffins. Man får af denne opskrift 12 muffins, som skal bage i 12 minutter.