
Denne chokoladekage har været den foretrukne herhjemme i årevis, fordi den smager dejligt, den er ikke tør, den er nem og hurtig at bage, den er fedt- og (lidt) sukkerreduceret, og så kan den holde sig frisk og lækker i flere dage. Eller – det gør den ikke herhjemme, for den er spist, inden man får set sig om. Og den nydes altid akkompagneret af både “mmm” og “hårh, den smager lige så godt som den plejer”.
Opskriften her fungerer også rigtig godt som chokolademuffins, se i opskriftens “I øvrigt”-felt.
Chokoladekage
Mængde: 1 springform Ø24 cm (ca. 12 stykker) eller 12 muffins
Ingredienser
- 1 æg
- 150 g sukker
- 60 g smeltet smør
- 150 g hvedemel
- 40 g bagekakao
- 1 tsk vanillesukker
- 1½ god tsk bagepulver
- 1½ dl mælk
- 185 g moden banan (svarer til ca 1½ banan) eller 1½ dl æblemos
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
- Pisk ægget og sukkeret lyst og skummende.
- Tilsæt det smeltede smør og rør roligt men grundigt.
- Tilsæt mel, kakao, vanillesukker og bagepulver og rør det let sammen.
- Tilsæt mælken og bland dejen grundigt.
- Tilsæt grundigt moset banan eller æblemos og rør dejen grundigt sammen.
- Beklæd en springform (24 cm i diameter) med bagepapir og kom dejen heri.
- Kagen bages ca. 20-25 minutter (stik forsigtigt fx en stegenål eller en tandstik i kagen, hvis der ikke sidder dej (eller kun en lille bitte smule) på stegenålen/tandstikken er kagen færdigbagt)
- Pynt kagen med fx smeltet chokolade eller kakaoglasur samt evt. andet ønsket pynt.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Denne opskrift fungerer også rigtig godt som muffins. Man får af denne opskrift 12 muffins, som skal bage i 12 minutter.
Man kan også lave en ultralækker kaffefrosting til chokoladekagen:
100 g blødt smør (gerne en smørbar type)
125 g flormelis
10 g vaniljesukker
1 let strøget spsk Nescafé Gold Crema
Smørret måles af og står i stuetemperatur til det er blødt nok til at røres sammen med de øvrige ingredienser (smørret skal IKKE smeltes)
Med en håndmixer (brug de piskere, der ikke er dejkroge - hvad hedder de egentlig?) piskes alle ingredienserne til frostingen sammen.
Fordel frostingen på kagen.
Man kan også lave en ultralækker kaffefrosting til chokoladekagen:
100 g blødt smør (gerne en smørbar type)
125 g flormelis
10 g vaniljesukker
1 let strøget spsk Nescafé Gold Crema
Smørret måles af og står i stuetemperatur til det er blødt nok til at røres sammen med de øvrige ingredienser (smørret skal IKKE smeltes)
Med en håndmixer (brug de piskere, der ikke er dejkroge - hvad hedder de egentlig?) piskes alle ingredienserne til frostingen sammen.
Fordel frostingen på kagen.
