Denne chokoladekage har været den foretrukne herhjemme i årevis, fordi den smager dejligt, den er ikke tør, den er nem og hurtig at bage, den er fedt- og (lidt) sukkerreduceret, og så kan den holde sig frisk og lækker i flere dage. Eller – det gør den ikke herhjemme, for den er spist, inden man får set sig om. Og den nydes altid akkompagneret af både “mmm” og “hårh, den smager lige så godt som den plejer”.
Opskriften her fungerer også rigtig godt som chokolademuffins, se i opskriftens “I øvrigt”-felt.
Klaras yndlingschokoladekage
Bruges banan i dejen, smager kagen dejligt af banan-chokoladekage - bruges æblemos i dejen, smager kagen som en skøn traditionel chokoladekage (ergo: æblemos er mere neutralt i smagen end banan)
Mængde: 1 springform Ø24 cm eller en form str. 50x50 cm eller 12 muffins
Ingredienser
- 150 g sukker
- 1 æg
- 70 g smeltet smør
- 150 g hvedemel
- 50 g bagekakao
- 1 tsk vanillesukker
- 1 stor tsk bagepulver
- 1½ dl mælk
- 185 g moden banan ELLER 160 g æblemos
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
- Beklæd en springform (24 cm i diameter) med bagepapir.
- Smelt smørret.
- Mos bananerne meget grundigt med en gaffel.
- Pisk æg og sukkerlyst og skummende.
- Tilsæt det smeltede smør og rør roligt men grundigt med en grydeske.
- Sigt mel, kakao, vanillesukker og bagepulver i dejen samt tilsæt bananmos (eller æblemos). Rør dejen let og roligt sammen.
- Tilsæt mælken og bland dejen grundigt men roligt.
- Kom dejen i den bagepapirsbeklædte bageform.
- Kagen bages ca. 25 minutter, måske lidt mere - stik forsigtigt fx en stegenål eller en tandstik i kagen, når der ikke sidder dej på stegenålen/tandstikken er kagen færdigbagt).
- Pynt kagen med fx smeltet chokolade, kaffefrosting eller kakaoglasur samt evt. andet ønsket pynt.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Denne opskrift fungerer også rigtig godt som muffins. Man får af denne opskrift 12 muffins, som skal bage i 12 minutter.
Man kan også lave en ultralækker kaffefrosting til chokoladekagen:
100 g blødt smør (gerne en smørbar type)
125 g flormelis
10 g vaniljesukker
1 let strøget spsk Nescafé Gold Crema
Smørret måles af og står i stuetemperatur til det er blødt nok til at røres sammen med de øvrige ingredienser (smørret skal IKKE smeltes)
Med en håndmixer (brug de piskere, der ikke er dejkroge - hvad hedder de egentlig?) piskes alle ingredienserne til frostingen sammen.
Fordel frostingen på kagen.
Man kan også lave en ultralækker kaffefrosting til chokoladekagen:
100 g blødt smør (gerne en smørbar type)
125 g flormelis
10 g vaniljesukker
1 let strøget spsk Nescafé Gold Crema
Smørret måles af og står i stuetemperatur til det er blødt nok til at røres sammen med de øvrige ingredienser (smørret skal IKKE smeltes)
Med en håndmixer (brug de piskere, der ikke er dejkroge - hvad hedder de egentlig?) piskes alle ingredienserne til frostingen sammen.
Fordel frostingen på kagen.