Loading...

De niceste nudler

Nudler, grøntsager og noget dejligt protein fra planteriget, det kan man kun være gode venner med, og de her nudler er måske de niceste nudler i byen.

“Men hvilken slags protein skal jeg bruge i retten, Pernille?” tænker du måske

Lige den slags du kan lide. Selv er jeg glad for tofu heri, gerne den bløde, marinerede slags med citrongræs og chili, som man kan købe på køl i blandt andet Rema1000. Er du ikke til tofu, bruger du bare en anden slags protein fra planteriget, fx bælgede edamamebønner, grønne eller sorte linser eller dine yndlingsbønner. Du kan også bruge “fake kylling” eller hvad du nu har lyst til.

Tofu De niceste nudler
Jeg er glad for denne tofu, som er fast men lækkert blød i konsistensen, og som er ligger i en citrongræs- og chilimarinade, men enhver tofu kan bruges i retten, og hvis du ikke er til tofu, bruger du bare fx edamamebønner, grønne/sorte linser eller dine yndlingsbønner

Og den nemmeste måde at tilberede perfekte nudler på…

… er blot at lægge dem ‘i blød’. Den type nudler, der bruges i retten her, bliver allerbedst ved blot at ligge i blød i kogende vand i 4 minutter. Slut med soggy, mushy nudler. Se videoen nederst i opslaget her.

Mere nudelmad?

Det finder du, når du trykker HER.

De niceste nudler
 
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 squash
  • 4 store gulerødder
  • 400 g spidskål
  • 400 g tofu eller anden protein fra planteriget*
  • ½ dl soyasauce
  • 2 spsk sesamolie
  • ½ - 1 tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk salt
  • 200 g fuldkornsnudler + 1 tsk sesamolie
  • Tilbehør: Sesamfrø til drys + soyasauce og sesamolie til at dryppe på efter ønske
Sådan gør du
  1. Grøntsagerne ordnes:
  2. - Løg pilles og skæres i medium strimler
  3. - Hvidløg pilles og presses i hvidløgspresser/finthakkes
  4. - Squash skæres i medium stave
  5. - Gulerødder skæres stave svarende til squashstavene
  6. - Spidskål skæres i strimler svarende til squash- og gulerodsstavene
  7. - Tofu skæres i medium stykker eller bønner/linser klargøres
  8. Kog en stor portion vand op, så det er klart til nudlerne - det behøver ike foregå i en gryde, det kan sagtnes være elkedel + skål.
  9. Opvarm en wok eller en stor, dyb pande til høj varme.
  10. Kom sesamolien på og tilsæt alle grøntsagerne. Efter et par minutter tilsættes protein, soya, chiliflager og salt, og det hele steger, til grøntsagerne har den konsistens, du godt kan lide.
  11. Mens grøntsagerne steger, overhældes nudlerne med kogende vand i en skål, og nudlerne trækker heri 4 minutter. Herefter drænes vandet fra nudlerne (nemmest i en si), og nudlerne vendes grundigt med 1 tsk sesamolie (lidt mere hvis du ønsker det, nudlerne kan sagtens tåle det og det smager dejligt) - sesamolien på nudlerne er dels for smag og dels for at nudlerne ikke klistrer sammen.
  12. når grøntsagsblamdingen er færdig, tilsættes de tilberedte nudler.
  13. Server med sesamfrø, soyasauce og sesamolie til, så man selv kan drysse og dryppe efter ønske.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Der kan bruges en hvilken som helst slags protein: Fx grønne, sorte eller belugainser (ikke de røde), cannelinibønner, borlottibønner, black eye peas eller edamamebønner.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder tilhører Pernille Rosenkilde - v for vegetarisk