Banankage er en af mine yndlingskager, og det her er – hvis jeg selv må sige det – byens bedste banankage. Jeg elsker kombinationen af sød banan, mørk chokolade i saftig, svampet kage. Nem er min banankage også, og så indeholder den overraskende lidt smør.

Bag den og bliv begejstret!
Psst! Er du vild med kage? Så kan du trykke HER, og så vil du se, at det er jeg også.

Byens bedste banankage
Mængde: En form på 20x20 cm - herhjemme giver det 16 stykker kage
Det skal du bruge
- 2 æg
- 175 g sukker
- 1½ tsk vaniljesukker
- 50 g smør
- ½ dl mælk
- 185 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 3 modne bananer
- 150 g mørk chokolade - kan enten kommes i kagen eller oven på kagen*
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 155 grader varmluft.
- Beklæd en bageform ser. 20x20 cm med bagepapir.
- Smelt smørret.
- Hvis chokoladen skal i kagen, hakkes chokoladen meget groft.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker med elpisker til en tyk, lys og cremet masse.
- Tilsæt smeltet smør samt mælk, dette røres i med ske.
- Tilsæt mel og bagepulver, og rør dette i med ske til der ikke er melklumper i dejen.
- Mos bananerne grundigt med en gaffel, og tilsæt mosede bananer samt grofthakket chokolade og bland dejen grundigt sammen.
- Hæld dejen i den bagepapirsbeklædte bageform og bag banankagen ca. 35-40 minutter.
- Ønskes smeltet chokolade på toppen af kagen i stedet for chokolade i kagen, smeltes chokoladen, som fordeles på den let afkølede eller helt kolde kage.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Jeg vil anbefale ENTEN at komme grofthakket chokolade i kagen ELLER smøre smeltet chokolade på den færdigbagt kage. Gør man begge dele på samme tid, kommer chokoladen til at dominere. Synes jeg i hvert fald, og jeg er ellers rigtig glad for chokolade, men man vil jo også gerne smage bananen i kagen, ik?