I disse små lækkerheder befinder to rigtig gode venner sig: Blåbær og lime. De to gør altid så meget godt for hinanden og bør faktisk sjældent skilles ad.
Disse små stykker, som måske i teorien kunne minde om dadelkugler, er nærmere at sammenligne med lækre fyldte chokolader. På den sundere måde, selvfølgelig.
Fyldet er frisk af blåbær og lime med noter af kokos, og det er så cremet og smagfuldt sammen med den sprøde chokoladeskal.
Ingredienserne er få og lettilgængelige, bomberne er nemme at lave, fine at se på og smager så dejligt.
Blåbær-lime-fyldet kan også bruges i andre sammenhænge, feks som topping på feks. grød, skyr eller smoothie bowls.
- 1½ dl mandler
- 1 dl kokosmel
- ¾ dl frosne vilde* blåbær
- 5 udstenede dadler (de bløde fra papæske)
- Saften fra ½ lime
- Mørk chokolade til overtræk
- Mandler og kokosmel køres i foddprocessor/minihakker til en ret fin konsistens.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og kør massen helt ensartet.
- Sæt massen i fryser/køleskab et kvarters tid.
- Blåbærmassen trilles herefter til 16 kugler, brug en god tsk til hver kugle.
- Sæt på køl igen, 10 minutters tid.
- Overtræk med smeltet chokolade.
- Sæt på køl indtil chokoladen er stivnet.
- Opbevares i lukket beholder i køleskab (så chokoladen holder sig sprød og bomberne smager friskest muligt).
- Rigtig god fornøjelse.