Egentlig er baked beans ikke noget, jeg har gjort mig så meget i. Jeg har en enkelt opskrift her på bloggen på baked beans deluxe, men jeg får det ikke lavet så tit. Hvorfor ved jeg ikke, for det smager jo dejligt.
Og så er der de dér baked beans, man køber på dåse i supermarkederne, dem har jeg førhen ikke været så vild med. Bønnerne er fine, men den tomatsauce, de ligger i, er så’n upersonlig og alt for sød. Men alt dether var inden jeg fandt på at give den gas med grøntsager og krydderier, og nu er baked beans – med udgangspunkt i dem man køber på dåse – en fast del af mit go to repertoire til aftensmad på travle dage og som frokost.
Fordi man bare kan fylde en masse grøntsager i, tilsætte lidt eddike og krydderier efter ønske og så er der god, sund og nærende mad. Og så skal der fuldkornsbrød til, synes jeg. Mmm, at skovle baked beans op med et brød og smovse!
- 1 ds baked beans
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 2 håndfulde spids- eller hvidkål
- ½ dl tomatpure
- ½ spsk æblecideredikke
- ¼ tsk chiliflager
- 1 tsk havsalt
- ¼ tsk groft peber
- 1 dl vand, måske lidt mere
- Tilbehør: Godt fuldkornsbrød og grønt drys
- Løg, gulerødder og kål ordnes og skæres i stykker af ønsket størrelse (jeg kan godt lide, når grøntsagerne er rimeligt grove).
- Alle ingredienserne komme i en gryde, og retten varmes godt igennem. Hvis der stadig er lidt bid i nogle af grøntsagerne, er det lækkert.
- Smag til og juster med lidt vand, hvis dette ønskes.
- Server med godt fuldkornsbrød til og grønt drys af ønsket type på toppen.
Hej Pernille
Det ser fantastisk lækkert ud synes jeg, og noget jeg helt sikkert må prøve, da jeg selv er ret stor tilhænger af baked beans. Ideen med grøntsager er rigtig god synes jeg, da man dermed er i stand til at få dækket stort set hele det anbefalede næringsindhold, men også chili, og det er rigtigt at tomatsovsen er meget sød, og chilien er nok det der skal til for at udligne sødmen. Men tak for en meget idérig opskrift.
Mvh. Jacob