Bagt æble med marcipan

Dette er den lækreste lille sag. Simpelthen den l.æ.k.r.e.s.t.e.! Og nem, supernem. Egentlig laver jeg den mest til jul, hvorfor jeg begrænser den til denne periode, ved jeg ikke. Den føles bare… julet. Måske på grund af marcipanen?

Uanset hvad er den altid populær, når jeg serverer den, hvilket både kan være som dessert eller som et ekstra lækkert sødt indslag til en kop the eller kaffe.

 

Bagte æbler med marcipan & nødder
 
Ingredienser
  • Et æble pr. person, røde æbler bliver smukkest, når de bages
  • Marcipan
  • Lidt kanelsukker
  • Lidt hakkede nødder, dette kan være enten valnødder, hasselnødder eller mandler
Tilbehør
  • Vanilleis
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Fjern med en kernehusfjerner æblets stilk, kernehus og blomst, hvorved er kommer et lodret, rundt hul hele vejen igennem æblet (kan sikkert også gøres med kniv, men det er absolut nemmest med en kernehusfjerner). Æblet skal forblive helt.
  3. Fyld hullet i æblet ud med marcipan, dette gøre nemmest ved at rulle en pølse af marcipan, der kan komme gennem hullet, hvorefter der trykkes i begge ender af marcipanen, til man vurderer, at hullet i æblet er fyldt ud af marcipan.
  4. Stil de marcipanfyldte æbler i et ildfast fast, drys med lidt kanelsukker og læg nogle hakkede nødder øverst på marcipanen, tryk disse let ned i marcipanen.
  5. Æblerne bages ca. 20 minutter. De er færdige, når man stikker fx en kødnål i æblet, og man kan mærke, at æblet er mørt hele vejen ind til midten.
  6. Æblerne serveres varme sammen med vanilleis.
Rigtig god fornøjelse.