Loading...
Tabouleh - libanesisk salat

Tabouleh – libanesisk salat

Tabouleh er en absolut salatklassisker, hvis du spørger mig. Den er frisk og sommerlig og passer godt til så mange til – selv i pitabrød sammen med falafler! Lyder det mærkeligt, det der med pitabrødene? Så skulle du altså liiige se at prøve det, så vi du se, hvad jeg mener.

Tabouleh - libanesisk salat

Og psst: Det smager også godt at tilføje kikærter i sin tabouleh.

Her på kanalen finder du udover denne klassiske opskrift på tabouleh også en opskrift quinoatabouleh med edamamebønner samt en opskrift på bagt tabouleh med kikærter. Man skulle jo nødigt gå ned på tabouleh, vel.

Tabouleh - libanesisk salat

Tabouleh - libanesisk salat
 
Dette er en tilbehørssalat. Supplér gerne med 1-2 dåser kikærter.
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
  • 3 dl hvid grov bulgur + 6 dl vand + ½ tsk havsalt
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 slank squash
  • 250 g cherrytomater
  • 3 store fed hvidløg
  • 1 stort bundt persille
  • Saft af ½ - 1 lime
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk groft sort peber
  • 2 spsk olivenolie (evt. lidt mere hvis det ønskes)
Tilbehør:
  • Feta
  • Persille til drys
  • Evt. ristede pinjekerner til drys
Sådan gør du
  1. Sæt bulgur + vand + salt til at koge: Koges op og koger herefter med låg på relativt lav varme (hos mig er det trin 3 af 9) i 10 minutter. Efter endt kogning overhældes bulguren med koldt vand og drænes herefter.

  2. Rødløg pilles, halveres og skæres i helt tynde "halvmåner"
  3. Squash halveres på langs, kernerne skrabes ud med en teske og skæres i helt tynde "halvmåner" (man kan sagtens undlade at skrabe kernerne ud)
  4. Cherrytomaterne halveres
  5. Hvidløg finthakkes eller knuses i hvidløgspresser
  6. Persille skæres medium/groft

  7. Alle salatens elementer blandes sammen, og salaten smages til.
  8. Salaten serveres kold og sammen med smuldret feta og persille til at drysse på efter ønske. Ristede pinjekerner kan også serveres som tilbehør.
Rigtig god fornøjelse.

 

Tabouleh - libanesisk salat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder tilhører Pernille Rosenkilde - v for vegetarisk