Der er ikke noget, som hyggen ved at sidde rundt om et bål sammen med gode mennesker. Varmen, duften, lyden af ilden, minderne, tankerne, den skønne følelse af at være i nuet samtidig med en masse dejlige minder om ~ for mit vedkommende ~ min barndoms skovture sammen med min far. Og så er jeg vild med snobrød. Helt tosset med det. Snobrød skal enten dyppes i ketchup, stærk sennep og ristede løg eller det skal dyppes i hindbærmarmelade, synes jeg. Ååh, snobrødshimlen!
Snobrød
Mængde: 12 stk
Ingredienser
- 3 dl vand, lillefingervarmt
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 450-475 g mel, heraf gerne ca. 200 g hvid hvede mel* eller grahamsmel
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, dog ikke al melet på én gang.
- Ælt dejen godt igennem (på røremaskine eller med håndmixer m. dejkroge).
- Juster dejens konsistens med mel.
- Form 12 kugler af dejen, som lægges på en melstrøet tallerken el. lign.
- Lad dejen hvile ½ - 1 time.
- Når dejen skal på pind:
- Rul en dejkugle ud til en mellemtynd pølse og sno denne om pinden.
- Bag over rigtigt varme gløder og nyd det hele!
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Hvid hvede mel er et fuldkornsmel.