Min nyeste mad-favorit er uden sammenligning søde kartofler. Jeg er fra den ene dag til den anden gået fra slet ikke at bryde mig om dem til nu at eeelske dem. Det er højst mystificerende, men jeg omfavner min sød kartoffel-kærlighed med glæde.
Sød kartoffel er i virkeligheden ikke en kartoffel men en rodfrugt, og den smager sødt og cremet, og så er den fuld af gode sager som vitaminer og antioxidanter. Og det kan vi godt lide, ik: Sund OG lækker. Og farven er heller ikke til at stå for.
Jeg kan allerbedst lide sød kartoffel, når det er bagt i ovnen som fx fritter. I denne opskrift har jeg bagt den søde kartoffel i lidt grove stykker, og de bidrager med både sød smag, sejt ydre og cremet indre i salaten.
For at få protein i salaten, smager det dejligt med ovnbagt linser i (opskrift på dette kommer på et senere tidspunkt), og man kan evt. også dryppe med lidt yoghurt naturel, men det er ikke nødvendigt.
Og nu til salaten:
- 2 søde kartofler + lidt olivenolie + salt
- 2 håndfulde frisk spinat
- 1 god håndfuld frisk grønkål
- ¼ rødløg
- Granatæblekerner
- Ristede pinjekerner
- Masser af frisk timian
- Groft sort peber
- Evt. tilbehør:
- Yoghurt naturel (evt. rørt med hvidløg)
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær de søde kartofler (inkl. skræl) i mundrette, rustikke stykker (ikke for små), vend disse med lidt olivenolie og salt, og læg dem på en bagepapirsbeklædt bageplade i ét lag.
- Bag stykkerne af sød kartoffel i 20 minutter til de er møre og har fået noget overfladefarve. Vend evt. en gang undervejs.
- Lad dem herefter køle mere eller mindre af.
- Forbered salatens øvrige elementer:
- Pinjekerner ristes.
- Spinaten skæres evt. i mindre stykker hvis dette ønskes.
- Grønkålen snittes rimeligt fint (ellers bliver den for tør og grov i salaten, synes jeg)
- Rødløg skæres i tynde strimler.
- Timian ordnes.
- Anret eller bland alle salatens elementer sammen, drys med lidt peber og server evt. med yoghurt naturel, som man selv kan dryppe på, hvis dette ønskes.