
Jeg er ret tosset med cookies, fordi cookies er sådan nogle handy små sager. De kræver ikke de store armbevægelser eller mange ingredienser, de kan hurtigt bages hvis en craving eller gæster melder sig, og en cookie til en kop kaffe ~ man skulle være et skarn, hvis man ikke lige kunne.
Denne opskrift kommer fra Pernille Thyrring (find hende HER), som har været så sød at lade mig dele denne skønne opskrift, hvilket jeg er rigtig glad for, for jeg er sikker på, disse brownie-cookies får et godt hjem her på bloggen.
Jeg har lavet småbitte justeringer i opskriften, men ellers er den tro mod Pernilles oprindelige opskrift.
- 25 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 1 æg
- 75 g sukker
- 45 g hvedemel
- ¼ tsk knust havsalt
- ¼ tsk bagepulver
- Evt. 75 g "fyld". fx chocolate chips/hakket chokolade eller valnødder
- Tænd ovnen på 170 grader (almindelig ovnvarme).
- Smelt smør og chokolade sammen.
- Stil det til side til lidt afkøling.
- Pisk med en elpisker æg og sukker til en luftig og lys masse.
- Når smør-chokoladeblandingen er lidt koldere end lillefingervarm tilsættes denne i æg-sukkermassen. Bland grundigt med en grydeske el. lign.
- Tilsæt mel, salt og bagepulver og bland det hele grundigt.
- Tilsæt evt. fyld.
- Fordel dejen i 12 “klatter” på en bagepapirsbeklædt bageplade.
- Bag cookierne i ca. 12-14 minutter ~ de er færdige, når de er krakelerede og matte på overfladen.
- Vigtigt: Lad cookierne køle af på bagepapiret, ellers kan de være lidt svære at frigøre fra papiret.
