“Hvor mange stykker morgenglæde kunne du tænke dig til morgenmad i dag?” ~ jeg elsker simpelthen at sige den sætning til mine børn om morgenen. Det kan da kun blive en god dag, når man sådan får serveret morgenglæde til morgenmad, ik?
Og mine børn elsker disse boller, derfor er opskriften på en stor portion, da jeg så fryser bollerne enkeltvist ned, så de er lige til at tage ud af fryseren og lune til morgenmad.
Morgenglæde ~ aka. chokoladebrydeboller
Mængde: 20 stk = en pladefuld
Ingredienser
- 25 g gær
- 7½ dl vand
- 100 g finvalsede havregryn
- 350-400 g hvid hvedemel (det er en fuldkornstype) eller fuldkornsspeltmel
- 500 g hvedemel
- 2 tsk salt
- 3 spsk sukker
- 3 tsk vanillesukker
- 150 g mørk chokolade, grofthakket
Fremgangsmåde
- Gæren udrøres grundigt i en smule af vandet.
- Resten af vandet tilsættes og der blandes grundigt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør/ælt dejen grundigt sammen.
- Dejen kan nu enten stilles tildækket til hævning i stuetemperatur i 45-60 min., eller den kan tildækkes og hæve i køleskab natten over.
- Efter hævningen:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.
- Form med let våde hænder (vandet modvirker klistring) 20 boller, der sættes med en cm mellemrum på bagepapiret. Bollerne vil vokse sammen under bagning, derfor navnet "brydeboller".
- Drys bollerne med lidt hvedemel, og bag dem ca. 25 minutter.
- Når bollerne er afkølet, børstes/bankes med let hånd det overskydende mel af.
Rigtig god fornøjelse.