Morgenglæde

“Hvor mange stykker morgenglæde kunne du tænke dig til morgenmad i dag?” ~ jeg elsker simpelthen at sige den sætning til mine børn om morgenen. Det kan da kun blive en god dag, når man sådan får serveret morgenglæde til morgenmad, ik?

Og mine børn elsker disse boller, derfor er opskriften på en stor portion, da jeg så fryser bollerne enkeltvist ned, så de er lige til at tage ud af fryseren og lune til morgenmad.

 

Morgenglæde (chokoladebrydeboller)
 
Mængde: 20 stk = en pladefuld
Det skal du bruge
  • 25 g gær
  • 7½ dl vand
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 150 g hvid hvede mel
  • 700 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk vanillesukker
  • 1½ tsk salt
  • 200 g mørk chokolade, grofthakket
  • Evt. mælk til pensling
Sådan gør du
  1. Gæren udrøres grundigt i en smule af vandet.
  2. Resten af vandet tilsættes og der blandes grundigt.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør/ælt dejen grundigt sammen.
  4. Dejen kan nu enten stilles tildækket til hævning i stuetemperatur i 45-60 min., eller den kan tildækkes og hæve i køleskab natten over.
  5. Efter hævningen:
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.
  8. Kom lidt mel på bordet og hæld dejen ud herpå. Skær 20 stykker ud af dejen, der formes let til boller og sættes på den bagepapirsbeklædte bageplade med 1 cm mellemrum - bollerne vil vokse lidt sammen under bagning, derfor navnet "brydeboller".
  9. Drys bollerne med lidt hvedemel ELLER pensl blot med mælk og bag bollerne ca. 20 minutter.
  10. Når bollerne er afkølet, børstes/bankes med let hånd det overskydende mel af, hvis bollerne er drysset med mel inden bagning.
Rigtig god fornøjelse.