
Denne kartoffel-porresuppe har fulgt mig i efterhånden mange år. Den er enkel, smager dejligt, er budgetvenlig, er fyldig og mætter godt. Jeg serverer altid grov- eller fuldkornsbrød til suppe, da det giver gode fibre og endnu mere mæthed.
Noget så usædvanligt her på kanalen som en suppe uden protein??
I det hele taget er jeg ret vild med supper, fordi det er sådan en nem måde at få spist en masse gode grøntsager. Som regel inkorporerer jeg protein i mine supper, men min kartoffel-porresuppe er “født” uden protein, og sådan forbliver den at være. Suppen her er både børne- og familievenlig, da det er en rund, cremet suppe med mild og god smag.
Og så har jeg en lækker idé til tilbehørs-brødet:
Osteboller! Det smager simpelthen så godt til denne kartoffel-porresuppe. Si’r det bare.
Brug opskriften på mine let grove fødselsdagsboller (lav 16 boller af opskriften i stedet for de angivne 14 styk) og lav følgende justeringer til originalopskriften:
~ Brug 1 tsk groft salt i stedet for 3/4 tsk
~ Brug 1 tsk sukker i stedet for 2 spsk
~ Undlad kardemomme
~ Tilføj evt. græskarkerner i dejen
~ Drys efter pensling med masser af revet ost (fx, mozzarella, gouda eller emmentaler eller et plantebaseret alternativ)
~ Bag bollerne til de er gyldne og osten smeltet og har fået lidt/noget farve
Er du fan af suppe ligesom os herhjemme?
Så er det bare at gå om bord i mine mange lækre supper, som du fx finder ved at trykke HER.
- 1 kg kartofler (den angivne vægt er inden skrælning)
- 4 porrer
- Ca. 11 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- ½ tsk groft sort peber
- 1½ tsk salt
- 3 dl mælk (komælk eller neutral soyadrik)
- Noget af det grønne fra porrerne
- Solsikkekerner, evt. ristede
- Spirer, fx solsikkespirer
- Evt. lidt yoghurt naturel
- Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker.
- Porrerne renses og skæres i mindre stykker. Gem de mørkegrønne toppe, som skal skæres i helt tynde "halvmåner" og bruges senere.
- Alle ingredienser undtagen salt, mælk og det grønne af porrerne kommes i en gryde og koger ved jævn varme, indtil både kartofler og porrer er møre (dette tager 20-30 minutter). Hav låg på gryden. Rør ind imellem.
- Når kartoffel- og porrestykker er helt møre, tilsættes mælk og salt og suppen varmes kort igennem.
- Blend suppen med stavblender til helt glat og cremet konsistens.
- Tilsæt herefter halvdelen af de fintskårne grønne porretoppe (dette kan også undlades, hvis man ikke bryder sig om stykker af grønsager i suppen), og varm suppen igennem nogle minutter.
- Smag suppen til og juster evt. med vand, hvis suppen ønskes lidt tyndere.
- Server suppen sammen med de resterende grønne porretoppe, solsikkekerner, spirer, evt. lidt yoghurt naturel samt grov- eller fuldkornsbrød.