Kartoffel-porresuppe

Denne kartoffel-porresuppe har fulgt mig i efterhånden mange år. Den er enkel, smager dejligt, er budgetvenlig, er fyldig og mætter godt. Jeg serverer altid grov- eller fuldkornsbrød til suppe, da det giver gode fibre og endnu mere mæthed.

Kartoffel-porresuppe

Noget så usædvanligt her på kanalen som en suppe uden protein??

I det hele taget er jeg ret vild med supper, fordi det er sådan en nem måde at få spist en masse gode grøntsager. Som regel inkorporerer jeg protein i mine supper, men min kartoffel-porresuppe er “født” uden protein, og sådan forbliver den at være. Suppen her er både børne- og familievenlig, da det er en rund, cremet suppe med mild og god smag.

Kartoffel-porresuppe

Og så har jeg en lækker idé til tilbehørs-brødet:

Osteboller! Det smager simpelthen så godt til denne kartoffel-porresuppe. Si’r det bare.

Brug opskriften på mine let grove fødselsdagsboller (lav 16 boller af opskriften i stedet for de angivne 14 styk) og lav følgende justeringer til originalopskriften:

~ Brug 1 tsk groft salt i stedet for 3/4 tsk

~ Brug 1 tsk sukker i stedet for 2 spsk

~ Undlad kardemomme

~ Tilføj evt. græskarkerner i dejen

~ Drys efter pensling med masser af revet ost (fx, mozzarella, gouda eller emmentaler eller et plantebaseret alternativ)

~ Bag bollerne til de er gyldne og osten smeltet og har fået lidt/noget farve

Er du fan af suppe ligesom os herhjemme?

Så er det bare at gå om bord i mine mange lækre supper, som du fx finder ved at trykke HER.

 

Kartoffel-porresuppe
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg kartofler (den angivne vægt er inden skrælning)
  • 4 porrer
  • Ca. 11 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • ½ tsk groft sort peber
  • 1½ tsk salt
  • 3 dl mælk (komælk eller neutral soyadrik)
Topping
  • Noget af det grønne fra porrerne
  • Solsikkekerner, evt. ristede
  • Spirer, fx solsikkespirer
  • Evt. lidt yoghurt naturel
Fremgangsmåde
  1. Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker.
  2. Porrerne renses og skæres i mindre stykker. Gem de mørkegrønne toppe, som skal skæres i helt tynde "halvmåner" og bruges senere.
  3. Alle ingredienser undtagen salt, mælk og det grønne af porrerne kommes i en gryde og koger ved jævn varme, indtil både kartofler og porrer er møre (dette tager 20-30 minutter). Hav låg på gryden. Rør ind imellem.
  4. Når kartoffel- og porrestykker er helt møre, tilsættes mælk og salt og suppen varmes kort igennem.
  5. Blend suppen med stavblender til helt glat og cremet konsistens.
  6. Tilsæt herefter halvdelen af de fintskårne grønne porretoppe (dette kan også undlades, hvis man ikke bryder sig om stykker af grønsager i suppen), og varm suppen igennem nogle minutter.
  7. Smag suppen til og juster evt. med vand, hvis suppen ønskes lidt tyndere.
  8. Server suppen sammen med de resterende grønne porretoppe, solsikkekerner, spirer, evt. lidt yoghurt naturel samt grov- eller fuldkornsbrød.
Rigtig god fornøjelse.

 

Kartoffel-porresuppe