Kaffekage

Hvis du elsker kaffe, vil du sandsynligvis også elske denne svampede, skønne kaffe-smagende lækkerhed af en Kaffekage. Og der er dobbelt op på kaffelækkerierne, for der er kaffe i BÅDE selve kagen OG i glasuren. Yay, ik?

Kaffekage

Hvorfor jeg bager kager uden æg?

Personligt synes jeg ikke, æg er det mest lækre i verden, så jeg går uden om dem, hvor jeg kan. Når det er sagt, skal jeg samtidig sige, at jeg ikke er fanatisk. Hvis jeg køber kage, får serveret velment vegetarmad indeholdende æg, noget bagværk skal have et bestemt udseende, bager en Skumkage (aka. Bedstefars skæg) eller hvad det nu kan være, så spiser jeg det. Men når nu man kan bage lige så lækre kager uden æg som med, så synes jeg, det er både sjovt at nørde med og dejligt at spise.

Kaffekage

Om kager bagt uden æg bliver lige så gode som traditionelle kager?

Så absolut. Faktisk synes jeg ofte, mine kager uden æg kan være bedre end de traditonelle, da æg-fri kager, i min erfaring, er mere saftige end mange traditionelt bagte kager. Når det er sagt, har jeg også skullet øve mig i at bage uden æg, og der har været en masse trial and errors. Men stille og roligt lærer man de små tricks. Og igen: Jeg holder af nørderiet. Og af kagenydning.

Kaffekage

“Hvorfor skal man bruge frysetørret kaffe?”

Jeg bruger frysetørret kaffe, dels fordi det er nemt, men også fordi brygget kaffe kan have mange forskellige styrker (eller mangel på samme), og derfor giver frysetørret kaffe i tørret form (dvs. ikke opblandet med vand) et mere sikkert resultat. Jeg bruger også frysetørret kaffe i min yndlingsiskaffe). Jeg bruger altid Nescafé Gold Crema, fordi netop denne variant er pulveriseret og derfor allernemmest at røre ud i væske. Så køb et glas og hav til mange dejlige gange Kaffekage og iskaffe!

Kaffekage
Bedste frysetørrede kaffe!

Og psst:

Hvis du er nysgerrig og/eller sulten efter mere kage uden æg, så klik HER og se den stadigt voksende samling af kager uden æg her på bloggen.

 

Kaffekage
 
Vær opmærksom på, at jeg ikke bruger måleskeer i mine opskrifter men almindelige te- og spiseskeer (lidt toppede, ikke strøgne).

I denne opskrift bruges en rund metalform str. Ø23 cm.
Mængde: Ca. 12 stykker
Ingredienser
Kage
 • 80 g smør (ko eller Naturlig Blok)
 • 80 g lys chokolade
 • 10 g Nescafé Gold Crema
 • 100 g mælk (ko eller havre)
 • 50 g hvid fuldkornshvedemel
 • 150 g hvedemel
 • 125 g brun farin
 • 2 tsk vaniljesukker (alm. teske, med lille top)
 • 2 tsk bagepulver (alm. teske, med lille top)
 • 100 g æblemos uden stykker i
 • 1 dl danskvand
 • *
Glasur
 • 150 g flormelis
 • 1 let strøget spsk Nescafé Gold Crema (alm. spiseske)
 • 2 spsk vaniljesukker (alm. spiseske)
 • 3½ - 4 spsk kold vand (alm. spsk)
 • *
Topping
 • Groftknuste valnøddekerner
Fremgangsmåde
 1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovnvarme (=over- og undervarme).
 2. Beklæd en rund metalform Ø23 cm med bagepapir.
 3. Smør, chokolade, Nescafé og mælk smeltes sammen i en lille gryde ved lav varme og omrøring ind i mellem.
 4. Hvedemel, hvid fuldkornshvedemel, brun farin, vaniljesukker og bagepulver kommes i en skål og blandes grundigt med piskeris (dette hindrer klumper i dejen og er nemmere og hurtigere end at si blandingen).
 5. Tilsæt æblemos og danskvand til melblandingen i skålen og rør let sammen med en grydeske.
 6. Tilsæt den smeltede smør-chokolade-blanding til blandingen i skålen. Vend det hele sammen med rolig og let hånd, stadig med grydeske. Rør kun indtil dejen er blandet helt sammen, jo mindre man rører i en kagedej, jo bedre.
 7. Kom dejen i den bagepapirsbeklædte bageform.
 8. Bag kagen i 25-30 minutter. Kagen er færdig, når en testpind (fx en tandstik eller en stegenål) kommer op uden dej på.
 9. Kagen afkøles helt, inden glasuren kommes på. Glasuren røres umiddelbart inden, den skal på kagen. Drys med valnødder mens glasuren stadig er våd.
Rigtig god fornøjelse.

Kaffekage