Loading...
Juletrifli

Juletrifli

Hvis du leder efter et julet alternativ til risalamanden, så er denne juletrifli et rigtig, RIGTIG godt bud.

Den er lavet med lag af sprøde pebernødder, en vaniljesødet mascarponecreme og hyggelig kirsebærsauce. Ja, det ER både lækkert og hyggeligt. Og julet. Og dejligt nemt.

Juletrifli

Pebernødder eller brunkager?

Det smager også godt at bruge 50/50 pebernødder og brunkager i bunden, men brunkagerne bliver desværre meget hurtigt bløde, hvor pebernødderne holder sprødheden i længere tid. Så hvis man gerne vil bruge pebernødder i bunden, skal man lægge triflien sammen umiddelbart inden servering.

Server fx Juletrifli som afslutning på en lækker julefrokost eller i stedet for kage til kaffen.

Juletrifli

 

Juletrifli
 
Juletriflierne kan godt laves på forhånd og opbevares i køleskab, men de er friskest og lækrest, når de er lavet kort før servering. Forbered evt. pebernødderne, så er det kun mascarponecremen, der skal piskes inden sammenlægning, og det er hurtigt gjort.
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
  • 150 g pebernødder
  • 2½ - 3 dl kirsebærsauce
  • 200 g mascarpone
  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
  1. Mascarpone, piskefløde, sukker og vaniljesukker kommes i en skål og blandes først med piskeris. Herefter pisks med håndmixer til cremet har opnået en blødt cremet konsistens - den skal være lidt mere blød end du måske lige tænker, da cremen sætter sig.
  2. Skær pebernødderne i grove stykker (jeg skærer dem i 2-3 stykker pr. pebernød).
  3. Fordel de groftskårne pebernødder i 4 glas.
  4. Fordel herpå halvdelen af mascarponecremen i de fire glas - vær opmærksom på, at der skal være to lag af cremen i den færdige trifli! Tryk/smør cremen ud i hele glassets diameter, da næste lag er kirsebærsauce, og den skal helt ikke ned til pebernødderne og blødgøre dem.
  5. Fordel kirsebærsaucen i de fire glas.
  6. Fordel den resterende halvdel af mascarponecremen i de fire glas.
  7. Drys med kanel og lidt mandelsplitter.
  8. Nyd.
Rigtig god fornøjelse.

 

Juletrifli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder tilhører Pernille Rosenkilde - v for vegetarisk