Nemme grovboller med gulerod

Til madpakken. Til morgenmaden. Til suppen eller salaten. Til midt i mellem. De her nemme grovboller med gulerod kan det hele.

Mættende, lækre brød til de fuldkornsforskrækkede

Brug bollerne som madpakkebrød eller nyd dem til din morgenmad ristede med ost på. De her grovboller med gulerod er nemme at lave, de er populære hos store og små (fordi selv ikke den fuldkornsforskrækkede type bliver bange for dem – tak til hvid hvede, det lyse fuldkornsmel), og så kan de fryses, så man altid kan have et skønt stykke brød på no time.

Bag disse brød som frokoststykker (aflange, du ved) eller som helt almindelige boller. De smager skønt, uanset hvilken form de har.

Nemme grovboller med gulerod
Her er grovbollerne blevet til frokostboller og drysset med lidt kerner og frø. Tag bollerne med i madpakken, på tur ud i det blå eller nyd dem til en skøn hjemmefrokost

Andre bud på lækre brød i samme kategori?

Se mine grove bagels, mine bløde grove sandwichboller med rødbede eller mine bløde bønnebrød med graham og gulerødder.

Nemme grovboller med gulerod
Bollerne pensles ikke inden bagning (altså, du må selvfølgelig godt), dette giver en lækkert tør-sprød overflade

 

Nemme grovboller med gulerod
 
Grundigt grove gulerodsstykker er lækre både som morgenmad, som mellemmåltid eller som tilbehør til fx suppe. Og så er de helt perfekte i madpakken.
Mængde: 12 madpakkebrød/12 boller
Ingredienser
  • 30 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 spsk sukker
  • 250 g gulerødder (den angivne mængde er uskrællet vægt)
  • 550 g hvid hvede mel (det er et fuldkornsmel)
  • 200 g fuldkornsspeltmel
  • 1 spsk salt
  • Pensling: Ingen hvilket giver lækkert "tør" overflade
  • Drys: Fuldkornsspeltmel
Fremgangsmåde
  1. Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern.
  2. Rør gæren ud i det lunkne vand.
  3. Tilsæt alle øvrige ingredienser og bland/ælt dejen godt. Måske tænker du, at dejen er lidt vel fast, men det er meningen. Gulerødderne afgiver nemlig lidt væde i dejen, og som den er her, er den helt perfekt at arbejde med.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  5. Drys lidt fuldkornsspeltmel på køkkenbordet og læg dejen ud herpå.
  6. Rul med en kagerulle dejen ud til et rektangel på 20x40cm.
  7. Skær 12 stykker ud af dejen med en dejskærer eller kniv, gulerodsstykkerne kan være rektangulære som de madpakkebrød man kan købe i butikkerne, eller de kan være rustikke i formen. De kan også trilles til boller, det er også rigtig lækkert.
  8. Drys lidt fuldkornsspeltmel på gulerodsstykkerne og tryk melet let fast i overfladen.
  9. Læg et klæde over bollerne og lad dem hvile 30 minutter i stuetemperatur.
  10. Når gulerodsstykkerne har hvilet i 30 minutter, tændes ovnen på 200 grader varmluft.
  11. Når ovnen er helt varm, sættes pladen med gulerodsstykkerne ind og bages ca. 15 minutter.
  12. Gulerodsstykkerne er færdige, når de er flot gyldne i bunden og måske har fået en anelse farve på toppen.
  13. Gulerodsstykkerne er fryseegnede. Og de smager helt genialt efter en tur i brødrister.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Stykkerne/bollerne kan også koldhæves natten over i køleskab. Opskriften følges både i forhold til mængder og fremgangsmåde, kun hævningen er anderledes; Skålen tildækkes og hviler i køleskab natten over.

 

Nemme grovboller med gulerod
Fyld brødene med dit yndlingspålæg – her er det sprød salat, frisk mozzarella, avocado, grøn pesto, hvidløgspeber og havsalt