Suppe er altid et skønt indslag på en kold dag, samtidig er det også både nem og oftest hurtig mad, så derfor spiser vi hjemme hos os rigtig meget suppe i efteråret og vinteren. Jeg er vild med, at man kan snige virkelig mange grønsager ind i sådan en suppe, og hvis man så blender suppen, opdager børnene ikke, hvor mange grønsager de faktisk indtager, mens de sidder og siger “uhmmm”.

Karrysuppe med linser
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g kartofler (skrællet vægt)
  • 150 g gulerødder (skrællet vægt)
  • 2 modne tomater
  • 10 g frisk ingefær (skrællet vægt)
  • 3 tsk karry
  • 100 g røde linser
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • Ca. 9 dl vand
  • 1½ tsk salt
  • Fyld/topping: Fx kogte brune ris, melboller eller plante"kød"boller, sesamfrø, evt. bredbladet persille
Fremgangsmåde
  1. Kartofler, gulerødder og løg skrælles og skæres i mindre stykker.
  2. Den friske ingefær skrælles og skæres fint.
  3. Hvidløgsfeddene presses eller finthakkes.
  4. Alle ingredienser kommes i en gryde og koges, til linserne er kogt helt ud, og kartofler og gulerødder er møre, det tager ca. 30 minutter. Hav låg på gryden og omrør ind i mellem.
  5. Tilsæt salt de sidste fem minutter af kogetiden.
  6. Blend suppen med en stavblender til ønsket konsistens.
  7. Smag til og tilpas evt. konsistensen med mere vand.
  8. Server med ønsket fyld/topping.
Rigtig god fornøjelse.