Sprøde, søde og let salte. Og mange gange bedre end de nøddebrud, man kan købe i butikkerne, hvis du spørger mig (og der er jeg sikker på, du gjorde). Hurtige og nemme at lave, endda i en sundere version takket være siruppen, der bruges i denne opskrift ~ opskriften fungerer faktisk absolut bedst med en sukkerfri sirup fremfor den traditionelle slags. Brug lige præcis de nødder, du allerbedst kan lide. Det er også lækkert med frø og kerner i.
Måske du bare skulle i køkkenet nu?
Nøddebrud
Ingredienser
- 100 g sirup, brug salted caramel zero topping fra Bodylab eller Fibersirup Gold (almindelig sirup fungerer ikke så godt i denne opskrift)
- 175 g blandede nødder efter ønske
- ¼ tsk havsalt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Hak nødderne en anelse, men ikke ret meget!
- Varm siruppen op på en pande.
- Tilsæt nødderne på panden i den varme sirup.
- Varm igennem og bland nødder og sirup grundigt.
- Kom blandingen i en ovnfast form beklædt med bagepapir. Blandingen skal ligge i et enkelt og tyndt lag.
- Bag blandingen i cirka 20 minutter, måske mere ~ indtil den er godt gylden, men selvfølgelig ikke brændt.
- Afkøl.
- Når blandingen er kold, brækkes den i mundrette stykker.
- Opbevares i tætsluttende beholder
Rigtig god fornøjelse.