Nem koldskål (uden æg)

“Det er sommer, det er sol og det er koldskål…” Koldskål er en ægte dansk sommerklassiker og ikke uden grund. Koldskål er skønt og let på en varm sommerdag, uanset om man nyder det som mellemmåltid eller hovedmåltid. Her byder jeg på en nem, cremet koldskål lavet uden æg. Den kræver 4 ingredienser og nogle få minutter, og så har du skøn, hjemmelavet sommermad.

Koldskål med eller uden æg?

Koldskål kan laves enten med æg eller uden æg. Ofte er de bedste koldskål, man kan købe, lavet med æg, men da jeg gerne vil have koldskål uden æg, og stadig have den den lidt fyldig i konsistensen, må jeg selv lave den. Heldigvis er det utroligt hurtigt og simpelt selv at bikse denne koldskål sammen, og den smager mindst lige så godt, som den af dem, man kan købe, som jeg bedst kan lide.

Nem koldskål (uden æg)

Det helt store spørgsmål

Hvad spiser man så på koldskål ~ det er jo det helt store spørgsmål. Jeg vil tro, de fleste spiser kammerjunkere på deres koldskål. Jeg selv er vild med rugbrød på koldskål, og når det går vildt for sig: En kombi af rugbrød og cornflakes. Og havrefras er også lækkert som topping. Og granola!

Måske bruger du noget andet lækkert på din koldskål, end jeg har nævnt her?

Hvis du ser under opskriftboksen, giver jeg et par bud på, hvordan man også kan bruge koldskål.

 

Nem koldskål (uden æg)

 

 

Nem koldskål (uden æg)
 
Mængde: 1 liter koldskål
Ingredienser
  • ½ liter kærnemælk
  • ½ liter yoghurt naturel (jeg bruger gerne ylette 1,5%)
  • ½ dl sukker eller ¼ dl Easis Perfect Strø
  • ¼ dl friskpresset citronsaft (= cirka ½ citron)
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienserne røres sammen.
  2. Lad meget gerne koldskålen stå på køl et par timer (mindre kan også gøre det), inden den nydes ~ herved "samle" den sig ligesom og bliver rundere i smag.
  3. Nyd koldskålen med ønsket topping, fx rugbrød, havrefras, cornflakes, tvebakker eller kammerjunkere.
Rigtig god fornøjelse.

 

Variationer over koldskål jeg tror, du vil kunne lide:

Nem koldskål (uden æg)
Som min bedstemor lavede den: Med stykker af is og skiver af jordbær. Jeg bruger vaniljeis, min bedstemor brugte nougatis

 

Nem koldkål (uden æg)
Prøv at lave overnight oats og skift mælken ud med koldskål. Du kan evt. tilsætte lidt vaniljesukker og fintrevet citronskal.