Loading...
Julesauce

Min bedste julesauce

En god julesauce hører uløseligt til julemiddagen, og her får du en vegetarisk version, der har den skønneste bløde konsistens og en fyldig og runde smag. Du får simpelthen opskriften på min bedste julesauce.

Opbagt eller jævnet sauce?

Saucen er opbagt, fordi når det kommer til sauce, så kan jeg bedst lide det sådan. Det giver helt enkelt saucen en bedre konsistens. til gengæld behøver man ikke bruge fløde i sin sauce, så længe den laves på (primært) mælk.

Den er s.e.r.i.ø.s.t lækker, den her julesauce. OG: Den er mere end godkendt af nogle af de kyndigste saucedommere, jeg kender.

Tilsmagning efter eget ønske

Lav saucen som den er angivet, eller smag den til med fx ribsgelé, tyttebærsyltetøj, solbærsaft, lidt cognac elller noget helt femte.

I hvert fald: Lav den og lad dine smagsløg julebegejstres!

Du kunne evt. lave en julelinsesteg i butterdej til saucen?

 

Min bedste julesauce
 
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
  • 70 g smør
  • 70 g hvedemel
  • 1½ grøntsagsbouillonterning
  • ¾ tsk salt
  • 1 spsk rødvin eller soyasauce
  • 1-2 tsk saucekulør, afhængigt af hvor mørk du vil have saucen
  • 7½ - 8 dl mælk
Sådan gør du
  1. Smørret smeltes ved lidt over middel varme.
  2. Når smørret er smeltet, tilsættes melet. Smør og mel røres kvikt og grundigt sammen med piskeris, konsistensen vil være cremet-klumpet.
  3. Tilsæt ca. 1 dl af mælken, rør igen kvikt og grundigt, så klumper røres helt ud.
  4. Tilsæt ca. 1 dl mere af mælken og rør blandingen i gryden godt sammen.
  5. Tilsæt resten af mælken samt saucens øvrige ingredienser og kog saucen op ved samme temperatur, saucen hele tiden har stået på (lidt over middel). Omrør jævnligt og grundigt, så saucen ikke sætter sig i bunden eller brænder på. Når saucen koger, skal den gøre dette tre minutter, så melet koges ordentlig ud (skru evt. en smule ned for temperaturen, hvis saucen bobler meget, eller du kan mærke, saucen sætter sig lidt på grydens bund).
  6. Efter de tre minutters kogning vurderes konsistensen, som evt. justeres med lidt vand. Vær obs. på, at saucen bliver lidt tykkere, når den har stået lidt.
Rigtig god fornøjelse.

 

Julesauce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder tilhører Pernille Rosenkilde - v for vegetarisk