Julecantuccini

Til jul bager vi masser af julesmåkager, og et lækkert skud på stammen er de her julecantuccini, som smager dejligt af kanel og har dejligt knas fra mandler.

Julecantuccini

Bag cantuccinierne som man traditionelt gør to gange, og få den traditionelle hårde småkage, man dypper kort i kaffe eller te (eller måske likør) for hver bid. Eller bag cantuccinierne en enkelt gang og få en chewy cookie-agtig konsistens.

Du kan også se min anden opskrift på cantuccini, hvor du også finder smagsvariationsmuligheder. Der er selvfølgelig også julevariationer i denne opskrift, hvis du kigger i opskriftens I øvrigt-felt.

 

 

 

Julecantuccini
 
Tip: Vil du have dine cantuccini sprøde eller chewy? Hvis man springer bagning nummer to over, får man lækre chewy småkager, lidt i stil med cookies, og det kan seriøst også noget.
Mængde: Ca. 24 cantuccini
Det skal du bruge
  • 150 g hvedemel
  • 115 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • Knust havsalt, lidt mindre end ¼ tsk
  • ½ dl vand
  • 25 g smør
  • 50 g mandler
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret.
  3. Hak mandlerne meget groft.
  4. Beklæde en bageplade med bagepapir.
  5. Bland mel, sukker, kanel, vaniljesukker, bagepulver og knust havsalt.
  6. Tilsæt vand, smeltet smør og mandler og bland grundigt. tilsæt IKKE yderligere væske, dejen samler sig! Rør/ælt til dejen er samlet, blank og lidt fedtet.
  7. Del dejen i to lige store stykker og form disse to stykker til et rektangel på 17x5 cm og læg disse på den bagepapirsbeklædte bageplade.
  8. Bag stængerne 25 minutter.
  9. Tag stængerne ud af ovnen (lad ovne forblive tændt) og lad dem køle 15 minutter på bagerist.
  10. Efter køling skæres stængerne i "skiver" på ca. 1½ cm. Det pæneste overfladesnit fås ved at bryde overfladen på stangen med en skarp brødkniv og herefter bruge en skarp kokkekniv til at skære gennem dejen med en kort, fast tryk.
  11. De nu udskårne cantuccini stilles tilbage på bagepladen (stå på pladen, ikke ligge = den pæneste afbagning), og de bages ved de samme 175 grader ovnvarme som tidligere i ca. 12-13 minutter. Cantuccinierne skal være gyldne på skærefladerne, når de er færdige, men ikke mørkt gyldne.
  12. Lad cantuccinierne køle helt af på bagerist.
  13. Opbevares i tætsluttende beholder ved stuetemperatur.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Smagsvariationer - prøv at tilføje:
1/2 tsk pebermynte essens
eller
1 tsk stødt ingefær
eller
1/2 tsk kardemomme
Eller du kan udskifte kanel med samme mængde brunkagekrydderi

 

 

Julecantuccini