
Bananpandekager er et lækkert og lidt sundere alternativ til traditionelle amerikanske pandekager. De er nemme at lave, smager dejligt af banan, og i min version bruger jeg fuldkornsmel, så mine bananpandekager har fin næring og er et lødigt bud på en luksusmorgenmad. Her er pandekagerne i fint selskab med en skøn hindbærcreme ~ som med lidt god vilje kan minde liiidt om en blød is ~ men man kan toppe sine pandekager med lige det, man bedst kan lide, fx. bær eller frugt, saltkaramel eller bønne-choko-spread.
Se også min opskrift på bananpandekager med fuldkorn og valnødder.
Citron-bananpandekager med kold hindbær-yoghurtcreme
Mængde: 1 person = 5 små tykke bananpandekager
Det skal du bruge
Bananpandekager
- 1 lille banan, meget moden (vigtigt med modenheden pga smag og konsistens)
- 1 dl fuldkornsmel (jeg bruger hvid hvede, da det minder mest om hvedemel men er en fuldkornstype)
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk vanille
- Et nip knust havsalt
- ½ dl mælk af ønsket type (jeg bruger havremælk, men en hvilken som helst plante- eller komælk kan bruges)
- Skal af ½ medium ubehandlet citron, fintrevet
- Lidt valnødder, grofthakkede
Kold hindbær-yoghurtcreme
- 40 g frosne hindbær
- 50 g vaniljeskyr eller et vegansk alternativ
- En smule frisk citronsaft
Sådan gør du
Citron-bananpandekager
- Dejen kan laves i minihakker el. lign.:
- Kom alle ingredienser undtagen evt. valnødder i minihakkeren og kør indtil det er en jævn og klumpfri masse.
- Rør valnødderne i dejen med en ske, og sørg for at dejen er grundigt sammenblandet.
- Eller dejen kan laves manuelt:
- Bananen moses grundigt med en gaffel.
- Tilsæt de tørre ingredienser samt valnødder og citronskal og rør dejen grundigt sammen.
- Tilsæt herefter mælken ad et par omgange.
- Rør/pisk dejen grundigt og lidt hurtigt, så evt klumper røres ud.
- Bagning:
- En pande varmes op til varme på middel/lidt over middel. De første pandekager steges i lidt smør(bar), derefter tilsættes ikke mere fedtstof på panden, der er nok til de resterende pandekager.
- Pandekagerne bages gyldne på begge sider g holdes varme, mens skyrcremen laves.
Hindbær-yoghurtcreme
- Alle ingredienserne til cremen kommes i en minihakker og køres, til massen er jævn og uden stykker af bær. Skrab evt ned fra beholderens kanter en gang eller to undervejs.
- Smag til.
- Serveres straks til bananpandekagerne.
Rigtig god fornøjelse.