Alle elsker cookies. I hvert fald alle her hjemme hos mig. Jeg har arbejdet med disse et stykke tid for at få reduceret sukker- og smørmængden samtidig med at hverken smag eller konsistens skulle lide skade. Mindre sukkermængde end den angivne smager stadig godt, men det går ud over cookiesenes konsistens. Og så er sukker jo altså heller ikke SÅ farligt, vel!
Testing-testing. Og nu er de blevet tasty-tasty. På den lettere måde. Cookiesene er søde, sprøde uden på og mushy inden i, med chunks af smeltet mørk chokolade. Lige som en cookie skal være efter min mening.
Og må jeg anbefale at bage dobbelt portion ~ de forsvinder utroligt hurtigt!
- 80 g sukker
- 60 g brun farin
- 30 g smeltet smør
- 1 æg
- 130 g hvedemel
- ½ tsk vanillesukker
- ½ tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- 100 g mørk chokolade, meget groft hakket
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
- Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål ~ dejen er fast, det er meningen, hav tålmodighed med grydeskeen, dejen skal nok samle sig.
- Fordel dejen i 12 cookies, tryk dejen sammen og rul dem til kugler, som lægges på en bagepapirsbeklædt bageplade.
- Bag cookiesene ca. 13-15 minutter. De er færdige, når cookierne er hævet op og begynder at falde ned igen. Cookierne skal også være let gyldne.
- Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende beholder.
I stedet for 100 g mørk chokolade kan man bruge...
... 80 g grofthakket mørk chokolade + 50 g grofthakkede mandler
... samme mængde af en hvilken som helt anden chokolade
... 75 g grofthakket mørk eller hvid chokolade + 50 g tørrede tranebær + 1 tsk kardemomme
SÅ lækre, Elsker dem! Man skulle tro de smagte mere “sunde” når der er så lidt smør i, men de smager skønt. Jeg skal I sommerhus næste uge, og der ingen tvivl om hvilke cookies jeg tager med.
Mvh cookie elsker😍
De sundeste OG BEDSTE cookies jeg har lavet!
Hej Juliett.
Sikken SKØN besked!! ♀️ Tusind tak for at du tog dig tid til at skrive til mig.
Kærlig hilsen Pernille