Cookies

Alle elsker cookies. I hvert fald alle her hjemme hos mig. Jeg har arbejdet med disse et stykke tid for at få reduceret sukker- og smørmængden samtidig med at hverken smag eller konsistens skulle lide skade. Mindre sukkermængde end den angivne smager stadig godt, men det går ud over cookiesenes konsistens. Og så er sukker jo altså heller ikke SÅ farligt, vel!

Cookies

Testing-testing. Og nu er de blevet tasty-tasty. På den lettere måde. Cookiesene er søde, sprøde uden på og mushy inden i, med chunks af smeltet mørk chokolade. Lige som en cookie skal være efter min mening.

Cookies

Og må jeg anbefale at bage dobbelt portion ~ de forsvinder utroligt hurtigt!

 

Cookies med mørk chokolade og mandler
 
Mængde: 12 stk
Ingredienser
  • 80 g sukker
  • 60 g brun farin
  • 30 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 130 g hvedemel
  • ½ tsk vanillesukker
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 100 g mørk chokolade, meget groft hakket
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål ~ dejen er fast, det er meningen, hav tålmodighed med grydeskeen, dejen skal nok samle sig.
  3. Fordel dejen i 12 cookies, tryk dejen sammen og rul dem til kugler, som lægges på en bagepapirsbeklædt bageplade.
  4. Bag cookiesene ca. 13-15 minutter. De er færdige, når cookierne er hævet op og begynder at falde ned igen. Cookierne skal også være let gyldne.
  5. Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende beholder.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Variationer:


I stedet for 100 g mørk chokolade kan man bruge...


... 80 g grofthakket mørk chokolade + 50 g grofthakkede mandler


... samme mængde af en hvilken som helt anden chokolade


... 75 g grofthakket mørk eller hvid chokolade + 50 g tørrede tranebær + 1 tsk kardemomme

 

 

Cookies

 

Cookies

 

Cookies