Ældstedatter er faldet for bagerens scones, hvilket i længden kan gå hen at blive en lidt dyr affære, så hvorfor ikke bage dem selv? Jeg blev overrasket over, hvor nemt det er at bage scones, og familien var overbevist fra første bid.

Jeg har læst, at englænderne vist spiser scones – uden chokolade – skåret over og smurt med marmelade, og det er sikkert også ret lækkert og noget, jeg må prøve. Men hjemme hos os er det chokoladescones, der hitter stort. Ofte er jeg endda så rebelsk at gemme noget fuldkornsmel i mine scones! Men det kan man jo selv bestemme, om man vil.

Her er i hvert fald opskriften:

Nemme chokoladescones ~ uden æg og med mulighed for fuldkornsvariant
 
Mængde: 8-9 scones
Ingredienser
  • 275 g hvedemel, heraf kan 100 g udskiftes med hvid hvede mel som er et fuldkornsmel
  • 2 gode tsk bagepulver
  • ⅓ tsk knust havsalt
  • 55 g smør
  • 225 g yoghurt naturel
  • 60 g mørk chokolade
  • Evt. æg til pensling, men det kan sagtens udelades. Mælk (plante eller ko) kan også bruges ~ æg/mælk bruges for en mere gylden overflade.
Fremgangsmåde
  1. Skær chokoladen mediumgroft (ikke for småt, så "forsvinder" chokoladen i de færdige scones).
  2. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  3. Riv det kolde smør på den grove side af et rivejern og kom det i skålen til de tørre ingredienser. Smuldr med hænderne smør og mel sammen, så det bliver helt fint blandet.
  4. Tilsæt yoghurten og den hakkede chokolade og bland dejen grundigt sammen med en grydeske og/eller hænderne.
  5. Tænd ovnen på 210 grader almindelig ovnvarme og lad den varme helt op.
  6. Kom en smule mel på bordet og læg dejen ud her på (brug kun den mængde mel der behøves, for at dejen ikke klistrer til hænder og bord).
  7. Tryk dejen ud til en tykkelse på 1½ cm.
  8. Brug en rund udstiksform med en diameter på 6 cm til at stikke scones ud med, dyp formens kant i mel for hver ny scone. Saml dejen, som ikke blev udstukket, og form den igen som nævnt ovenfor, så du kan udstikke flere scones, indtil der ikke er mere dej.
  9. Sæt de udstukne scones forsigtigt over på en bagepapirsbeklædt bageplade og drys lidt mel på sconesene ELLER pensl med sammenpisket æg eller mælk (plante eller ko) ~ drys ikke med mel, hvis der pensles med æg eller mælk.
  10. Bag sconesene ca. 12 minutter.
  11. Sconesene afkøles på bagerist uden bagepapir under.
  12. Børst med let hånd det overskydende mel af hver enkelt scones, hvis du har drysset med mel. Der skal gerne sidde et tyndt lag mel tilbage.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Sconesene er bedst samme dag, men er også rigtig fine på dag to, hvis man sørger for at opbevare dem i en lukket plastikpose.