Her er en nem sur-sød dressing der kan bruges i salater (som fx min sur-søde nudelsalat), som dyppelse til forårsruller (både de friske og de stegte), i varme retter og hvad ellers fantasien kan opfinde. Jeg kan godt lide, at både det sure og det søde kan smages i min dressing, men det er jo en smagssag, om man er til det mere søde udtryk, den mere syrlige smag, eller om man vil have en overbevisende tomatsmag i sin sur-sød dressing. Derfor er det ~ som altid ~ vigtigt at smage til, så man opnår den smag, man selv rigtig godt kan lide.

Dette er en dressing, og den har derfor en tykkere konsistens end en sur-sød sauce. Bare hvis du nu stod og tænkte, at det dog var en meget tyk sag 😉

 

Sur-sød dressing
 
Ingredienser
  • 2 dl ananassaft (enten fra en dåse* ananas eller købt som juice)
  • 1 dl ketchup
  • 1 tsk brun farin
  • 1 spsk sojasauce
  • 3 spsk æblecidereddike
  • ½ tsk havsalt
  • 2 strøgne spsk maizena
Fremgangsmåde
  1. Ananassaften hældes gennem en si ned i en gryde.
  2. Tilsæt alle de øvrige ingredienser hertil.
  3. Pisk væsken grundigt igennem, så maizenaen opløses helt.
  4. Varm væsken op, og omrør ofte under opvarmning.
  5. Lad dressingen koge roligt nogle minutter, så den tykner.
  6. Smag til.
  7. Hæld dressingen på beholder med låg og opbevar den i køleskabet.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Er der ikke helt saft nok i en dåse med ananas, spædes til med vand.