Her er en nem sur-sød dressing der kan bruges i salater (som fx min sur-søde nudelsalat), som dyppelse til forårsruller (både de friske og de stegte), i varme retter og hvad ellers fantasien kan opfinde. Jeg kan godt lide, at både det sure og det søde kan smages i min dressing, men det er jo en smagssag, om man er til det mere søde udtryk, den mere syrlige smag, eller om man vil have en overbevisende tomatsmag i sin sur-sød dressing. Derfor er det ~ som altid ~ vigtigt at smage til, så man opnår den smag, man selv rigtig godt kan lide.
Dette er en dressing, og den har derfor en tykkere konsistens end en sur-sød sauce. Bare hvis du nu stod og tænkte, at det dog var en meget tyk sag 😉
- 2 dl ananassaft (enten fra en dåse* ananas eller købt som juice)
- 1 dl ketchup
- 1 tsk brun farin
- 1 spsk sojasauce
- 3 spsk æblecidereddike
- ½ tsk havsalt
- 2 strøgne spsk maizena
- Ananassaften hældes gennem en si ned i en gryde.
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser hertil.
- Pisk væsken grundigt igennem, så maizenaen opløses helt.
- Varm væsken op, og omrør ofte under opvarmning.
- Lad dressingen koge roligt nogle minutter, så den tykner.
- Smag til.
- Hæld dressingen på beholder med låg og opbevar den i køleskabet.