
Kål. Avocado. Edamamebønner. Altså tre power-ingredienser lige dér: Grove fibre fra kålen. Sund fedme fra avocadoen. Gode proteiner fra edamamebønnerne. Dét er starten på en rigtig god salat.
Somme tider behøver det ikke være så avanceret
En salat med få men toplækre ingredienser. En blød, smagfuld creme der svøber salaten. Enkelt, nemt og lækkert. God til frokost, god i madpakken, god til aftensmaden. Bare god. Punktum.
Hvad skal en god salat indeholde?
Lige hvad du har lyst til, og som du kan lide!
For mit vedkommende indeholder rigtig mange af mine salater kål af en eller anden art. Og hvis ikke der er kål, er det stort set altid groft grønt. Fordi jeg er vild med de grove grøntsager, der giver masser at tygge på og god mæthed.
Og så skal en god salat, du ved, sådan en der tilfredsstiller sanserne, indeholde forskellige smage og forskellige teksturer. Jeg tænker gerne i kontraster:
Noget sprødt + noget blødt
Noget mildt + noget krydret
Noget rundt + noget syrligt
Og så videre. Gerne flere kontraster på én gang.
Kontrasterne i denne spidskålssalat med avocado-edamamecreme
I denne salat er der fx kontraster fra…
… den sprøde, grove kål + den bløde, cremede avocado
… de søde ærter + de syrlige syltede perleløg
… friskhed fra mynte + syre fra lime
… knas fra græskarkerner + det cremede helhedsindtryk fra salaten
Det endelige smags- og øvrige sanseindtryk vil på grund af kontrasterne og nuancerne være varieret og dermed mere tilfredsstillende og mættende.
Andre salattosser end mig in da house?
Så se mine salater her på bloggen og bliv salatsulten!
- 175 g grøn spidskål
- 150 g ærter
- 3 forårsløg
- 2 stilke bladselleri
- 65 g syltede perleløg
- En håndfuld frisk mynte
- 2 spsk græskarkerner
- 130 g edamamebønner
- 2 avocado
- Saft af 1 lime
- 1 spsk yoghurt naturel
- 1 tsk knust havsalt
- ¼ tsk groft sort peber
- Bruges ærter fra frost, optøs disse (skal være kolde ved anvendelse)
- Spidskål skæres i strimler af ønsket længde og bredde.
- Forårsløg skæres i tynde skiver.
- Bladselleri skæres i stykker af ønsket tykkelse (ikke meget tykke).
- Perleløg bruges enten hele eller halveres.
- Mynte skæres medium.
- Edamamebønner optøs (skal være kolde ved anvendelse).
- Alle ingredienserne til cremen kommes i en skål og blendes rigtig grundigt med stavblender til så cremet konsistens som muligt (der vil være lidt "prikker" fra bønnerne).
- Smag til.
- Salaten og cremen vendes rigtig grundigt sammen.
- Smag til.
- Salaten nydes kold.