Lisbeth Tordendahl er en meget dygtig og inspirerende kvinde, og jeg er især glad for hendes bøger “Grønne proteiner” og hendes nyeste “Kål og kærlighed”. I sidstnævnte bog findes denne helt utroligt lækre dressing, som jeg er helt tosset med, og Lisbeth ~ sød som hun er ~ har givet mig lov til at dele opskriften her på bloggen.
Dressingen er lækker sammen med fx kål, i wraps og i pitabrød, og hvis den laves lidt tyk, er den faktisk virkelig god som pastasauce.
Lisbeth kan findes ovre på hende blog og på Instagram, hun er absolut et besøg værd.
Gulerodsdressing med kokos & karry
Mængde: Ca. 4 personer som dressing
Ingredienser
- 3 gulerødder
- 1½ spsk kokosolie
- 1 tsk gul karry
- 1½ stødt gurkemeje
- Saft fra ½ appelsin
- 1½ dl kokosmælk
- Salt og peber efter smag
- Koldt vand
Fremgangsmåde
- Gulerødderne skrælles og skæres i stykker af ca. 1 cm.
- Kokosolien varmes i en lille gryde, og karry og gurkemeje kommes heri.
- Tilsæt gulerodsstykkerne og bland godt.
- Tilsæt appelsinsaft, salt og peber og kog det hele ved god simre-varme og under låg indtil gulerodsstykkerne er møre (det tager ca. et kvarters tid).
- Lad blandingen køle af.
- Tilsæt herefter kokosmælken og blend grundigt med stavblender. Tilføj koldt vand til dressingen har ønsket konsistens.
- Smag til.
- Dressingen opbevares på køl.
Rigtog god fornøjelse.