Vegetarisk butterchicken
 
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 100 g aubergine
  • 100 g blomkål
  • 1 dåse butterbeans (eller kikærter) (svarer til 240 g kogte)
  • 1 dåse hakket tomat
  • 100 g tomatpuré
  • ¼ dl røde linser
  • 3 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl fløde af ønsket type (plante eller ko)
  • 2 spsk soya
  • 2 spsk rød balsamico
  • 1 spsk agavesirup
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 knsp røget paprika
  • ½ tsk paprika
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk garam masala
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • 1½ tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1½ tsk kanel
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt nellike
  • 1½ tsk havsalt
  • ½ tsk groft sort peber
Tilbehør
  • Ris
  • Raita*
  • Naan
  • Frisk koriander og/eller frisk mynte
  • Peanuts
Fremgangsmåde
  1. Skær løget i stykker af ønsket størrelse.
  2. Knus eller finthak de to hvidløgsfed.
  3. Skær aubergine i tern af 1½ x 1½ cm.
  4. Skær blomkål i mindre stykker, lidt større end auberginestykkerne.
  5. I en dyb pande eller en gryde kommes alle ingredienserne undtagen blomkål. Bland det hele grundigt og kog det op.
  6. Når blandingen koger, skrues ned til simre-/småkogeniveau, og der lægges låg på panden/gryden.
  7. Kog nu ris og lav raita.
  8. Saucen simrer nu 20 minutter, omrøring ind i mellem.
  9. Efter de 20 minutter tilsættes blomkålsstykkerne, retten småkoger yderligere 10 minutter.
  10. Server saucen sammen med ris, raita, naanbrød, frisk koriander/mynte og peanuts.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Raita er den indiske variant af tzatziki. Raita er helt enkel og består af yoghurt naturel (evt en blanding af yoghurt og fraiche), tyndtskårne stykker agurk og lidt havsalt. Jeg kommer også spidskommen i, og somme tider en smule frisk mynte.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/vegetarisk-butterchicken/