Bønnebøffer med quinoa & sød kartoffel
 
 
Mængde: 7-8 bøffer
Ingredienser
  • 80 g rå quinoa i ønsket farve (på billederne er brugt 50/50 hvid og sort quinoa) + 5 dl vand + ½ tsk salt (= 230 g kogt)
  • 230 g sød kartoffel med skræl
  • 230 g butterbeans
  • 1 løg
  • 3 spsk engelsk sauce (den fra Beauvais er i hvert fald vegetarisk)
  • 80 g finvalsede havregryn
  • En god håndfuld frisk krydderurt, fx rosmarin eller oregano ELLER 1½ tsk tørret
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk groft peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og lad den varme op, mens sød kartoffel klargøres:
  2. Sød kartoffel med skræl skæres i tern af ca. 1½ x 1½ cm, lægges på en bagepapirsbeklædt bageplade og bages UDEN olie og krydderier i ca. 20 minutter, til kartoffelternene er lige akkurat møre og har fået lidt farve.
  3. Skyl og kog quinoa + vand + salt roligt med låg på gryden ca. 15 min. Dræn den kogte quinoa for overskydende vand efter kogning.
  4. Skyl og dræn bønnerne, kom dem i en skål og blend med stavblender bønner, engelsk sauce og 75 g af den kogte quinoa til en helt glat masse.
  5. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen sød kartoffeltern og bland det hele grundigt.
  6. Vend til sidst forsigtigt kartoffelternene grundigt i. Farsen er fast, dette er meningen, da det giver formfaste bøffer også ved stegning.
  7. Form til 7-8 bøffer og lad disse hvile 30-40 minutter.
  8. Opvarm neutral olie på en pande og steg bøfferne ved lidt over medium varme til de er flot gyldne.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/boenneboeffer-med-quinoa-soed-kartoffel/