Græskarsuppe med røde linser
 
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 650 g hokkaidogræskar (skrællet og ordnet vægt!) ~ svarer ca. til et medium hokkaido
  • 250 g kartoffel (skrællet vægt!)
  • 1 stort løg
  • 2-3 gode fed hvidløg
  • 25 g frisk ingefær (skrællet vægt!)
  • 70 g røde linser
  • 1½ grøntsagsbouillonterning
  • Saft af 1 lime
  • 1 dåse kokosmælk
  • ¼ tsk chiliflager eller 15-20 g rød karrypasta
  • 1½ tsk salt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • Ca. 7-8 dl vand
Tilbehør og topping:
  • Godt fuldkornsbrød
  • Brune ris eller fulkornspasta(skruer)
  • Frisk krydderurt, fx koriander eller timian
  • Yoghurt naturel eller fraiche
  • Evt. bønner, grønne linser eller mungbønner
  • Evt. lidt chiliflager
Fremgangsmåde
  1. Græskar og kartoffel skrælles og skæres i mindre stykker.
  2. Ingefær skrælles og skæres fint.
  3. Hvidløg presses eller skæres fint.
  4. Kom alle ingredienser undtagen salt i en gryde og kog suppen med låg på gryden i 30 minutter. Omrør ind i mellem, så linserne ikke sætter sig i grydens bund.
  5. Efter den halve time tilsættes salt som opløses i suppen.
  6. Blend suppen med en stavblender til den er så glat som muligt.
  7. Juster evt. konsistensen med lidt vand og smag suppen til.
  8. Serveres med ønsket topping samt godt fuldkornsbrød til. Faktisk smager det også godt med fuldkornspastaskruer i suppen.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/graeskarsuppe-med-roede-linser/