Müsliboller ~ rugboller med tranebær og hasselnødder
 
 
Mængde: 14 boller.
Ingredienser
  • 5 dl vand
  • 30 g gær
  • 300 g rugmel
  • 300 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 2 strøgne tsk salt
  • 75 g hele hasselnøddekerner (skal ikke hakkes!)
  • 100 g tørrede tranebær
Fremgangsmåde
Sammenrøring
  1. Rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen sammen. Dejen vil være til den lidt faste side, det er meningen.
  3. Dæk dejen med et viskestykke el. lign., og stil skålen på køl til næste dag.
  4. //
Bagning
  1. Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovnvarme og sæt et lille ovnfast fad i bunden af ovnen.
  2. En bageplade beklædes med bagepapir og stilles klar på køkkenbordet.
  3. Når ovnen er helt opvarmet, bruges to fugtede spiseskeer til at sætte dejen på bagepapiret (vandet på skeerne modvirker klistring). Der bliver 14 boller.
  4. Drys bollerne rundhåndet med hvedemel, så de er helt dækkede af et godt lag mel.
  5. Sæt bollerne ind i ovnen, kom et glas vand i det ildfaste fad og spray evt. også vand ind ovnen. Bag bollerne ca. 23 minutter, til de er flot gyldne (bruges stegetermometer er bollerne færdige ved en centertemperatur på 96-98 grader).
  6. Bollerne afkøles på bagerist.
  7. Når bollerne er til at røre ved, bankes og børstes de, så det overskydende, løse mel kommer af.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/musliboller-rugboller-med-tranebaer-og-hasselnoedder/