Kanelsnegle bagt i fad ~ bløde, søde og med lidt fuldkorn
 
 
Mængde: 12 kanelsnegle
Ingredienser
Dej
  • ¼ dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1½ dl mælk
  • ½ dl surmælksprodukt naturel (fx A38, yoghurt naturel el. lign.)
  • 55 g smeltet smør
  • 100 g hvid hvede mel (det er en fuldkornstype)
  • 265 g hvedemel
  • ¼ tsk salt
  • 40 g sukker
  • 1 god tsk kardemomme
  • 1 æg til pensling
Fyld
  • 100 g blødt smør (ikke smeltet, bare blødt!)
  • 100 g brun farin
  • 1½ spsk kanel
Fremgangsmåde
  1. Begynd med at måle smør af til remoncen og lad dette ligge i en skål og blive blødt, mens dejen røres sammen.
  2. Gæren udrøres i vandet.
  3. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen røres/æltes grundigt sammen. Dejen skal være lige akkurat ikke klistrende, så er den klar.
  4. Dejen hviler i skålen, mens fyldet laves.
  5. Rør det bløde smør, brun farin og kanel grundigt sammen.
  6. Beklæd en form str. 20 x 30 cm med et stykke bagepapir.
  7. Kom en smule mel på køkkenbordet, lige nok til at dejen ikke hænger fast i bordet.
  8. Udrul dejen med en kagerulle så dejen er et rektangel, der måler 40 cm i højden og 25 cm i bredden.
  9. Smør fyldet ud på dejen, helt ud til alle kanter og hjørner.
  10. Rul dejen sammen så den danner en "roulade" og skær 12 stykker, som lægges i det bagepapirsbeklædte fad.
  11. Kanelsneglene hæver 40 minutter tildækket med et viskestykke.
  12. Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg.
  13. Fadet med kanelsneglene sættes ind i en kold ovn på midterste ribbe. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  14. Bag kanelsneglene ca. 18 minutter til de er let gyldne.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Ønsker man at nyde nybagte snegle til sin morgenmad eller brunch, kan disse snegle sagtens laves i koldhævet version også:
Brug kun 20 g gær og følg ellers opskriften.
I stedet for at stille sneglene til hævning i 40 minutter som angivet i opskriften ovenfor, dækkes sneglene med et klæde eller husholdningsfilm og stilles i køleskab natten over.
Om morgenen tages sneglene ud af køleskabet, viskestykket/husholdningsfilmen fjernes og sneglene "vågner" i stuetemperatur en halv times tid.
Bag herefter kanelsneglene som angivet i opskriften.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/kanelsnegle-bagt-i-fad-bloede-soede-og-med-lidt-fuldkorn/