Kanelsnegle bagt i fad ~ bløde, søde og med lidt fuldkorn
Mængde: 12 kanelsnegle
Ingredienser
Dej
¼ dl lunkent vand
25 g gær
1½ dl mælk
½ dl surmælksprodukt naturel (fx A38, yoghurt naturel el. lign.)
55 g smeltet smør
100 g hvid hvede mel (det er en fuldkornstype)
265 g hvedemel
¼ tsk salt
40 g sukker
1 god tsk kardemomme
1 æg til pensling
Fyld
100 g blødt smør (ikke smeltet, bare blødt!)
100 g brun farin
1½ spsk kanel
Fremgangsmåde
Begynd med at måle smør af til remoncen og lad dette ligge i en skål og blive blødt, mens dejen røres sammen.
Gæren udrøres i vandet.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen røres/æltes grundigt sammen. Dejen skal være lige akkurat ikke klistrende, så er den klar.
Dejen hviler i skålen, mens fyldet laves.
Rør det bløde smør, brun farin og kanel grundigt sammen.
Beklæd en form str. 20 x 30 cm med et stykke bagepapir.
Kom en smule mel på køkkenbordet, lige nok til at dejen ikke hænger fast i bordet.
Udrul dejen med en kagerulle så dejen er et rektangel, der måler 40 cm i højden og 25 cm i bredden.
Smør fyldet ud på dejen, helt ud til alle kanter og hjørner.
Rul dejen sammen så den danner en "roulade" og skær 12 stykker, som lægges i det bagepapirsbeklædte fad.
Kanelsneglene hæver 40 minutter tildækket med et viskestykke.
Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg.
Fadet med kanelsneglene sættes ind i en kold ovn på midterste ribbe. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
Bag kanelsneglene ca. 18 minutter til de er let gyldne.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Ønsker man at nyde nybagte snegle til sin morgenmad eller brunch, kan disse snegle sagtens laves i koldhævet version også: Brug kun 20 g gær og følg ellers opskriften. I stedet for at stille sneglene til hævning i 40 minutter som angivet i opskriften ovenfor, dækkes sneglene med et klæde eller husholdningsfilm og stilles i køleskab natten over. Om morgenen tages sneglene ud af køleskabet, viskestykket/husholdningsfilmen fjernes og sneglene "vågner" i stuetemperatur en halv times tid. Bag herefter kanelsneglene som angivet i opskriften.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/kanelsnegle-bagt-i-fad-bloede-soede-og-med-lidt-fuldkorn/