1 tsk. chiliflager (jeg brugte ½ tsk, da jeg ikke tåler særligt stærk mad)
2 tsk. spidskommen
2 tsk. paprika
1 dåse kikærter eller linser (jeg brugte en dåse af hver, dvs 1 dåse kikærter OG 1 dåse grønne linser)
1 sød kartoffel, omkring 400 g.
2 store gulerødder, hakket i skiver
1 dåse hakkede tomater
2 dl. vand (eller kokosmælk)
1 dl. rosiner (dem udelod jeg, selvom de giver god mening i en afrikansk ret)
1 håndfuld frisk spinat (jeg serverede spinaten frisk til retten i stedet for i retten)
Smag til med salt og peber.
(Jeg tilsatte derudover 60 g peanutbutter)
Tilbehør
2 dl bulgur (jeg brugte brune ris)
Frisk persille
1 håndfuld mandler, hakkede
Avocado
Lime
Evt. fraiche
Fremgangsmåde
Steg løg og hvidløg på panden i lidt olie.
Tilsæt krydderierne og lad dem varme godt igennem.
Skyl og hak sød kartoffel og gulerødder i små tern.
Hæld dem med op på panden sammen med kikærter/linser.
Tilsæt hakkede tomater og ca. 1 dl. vand.
Lad det simre over lav/mellem temperatur i cirka 30 minutter indtil retten bliver tyk.
Tilsæt herefter 1 dl. vand og drys med salt og peber. Sæt gerne låg på gryden og lad retten simre igen i cirka ½ - 1 times tid (efter hvor meget tid du har). Min ret simrede en times tid, den blev dejligt tyk i saucen.
Tilsæt spinaten de sidste 5-7 minutter og smag retten til.
Kog bulgur/ris, hak mandlerne og skær avocadoen i mindre skiver.
Pynt den færdige ret med frisk persille, hakkede mandler, avocado og lime.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/marokkansk-simreret/