Sunde bananmuffins
 
 
Mængde: 12 muffins
Ingredienser
  • 4 små/3 almindelige meget modne bananer
  • 1 æg /1 chiaæg (1 spsk knuste* chiafrø rørt med ½ dl koldt vand)
  • ½ dl flydende sødning, fx agavesirup, Bodylabs zero salted caramel topping eller Fibersirup Gold
  • 2 dl mælk af ønsket type, herunder også plantemælk
  • 225 g hvid hvede mel
  • ½ tsk knust havsalt
  • 2 tsk vanille
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk natron
  • 50 g mørk chokolade
  • 40 g mandler
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Bruges chiaæg røres dette sammen.
  3. Hak chokolade og mandler groft.
  4. Alle ingredienser undtagen chokolade og mandler kommes i en foodprocessor** og køres til en glat dej. Dejen er halv-tynd, det er meningen.
  5. Tilsæt den hakkede chokolade og de hakkede nødder, som røres i med ske.
  6. Beklæd en metalmuffinform (12 huller) med papirmuffinforme og fordel dejen heri.
  7. Bag muffinsene ca. 15 min.Bruges stegetermometer er muffinsene færdige ved en centertemperatur på 88-89 grader.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Jeg har en (billig) elektrisk kaffekværn (en af dem til at kværne kaffebønner i), den er perfekt til at knuse fx. chiafrø i.

**Har man ikke en foodprocessor moses bananerne grundigt med en gaffel og alle ingredienserne røres sammen i en skål.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/sunde-bananmuffins/