Linsemoussaka
 
 
Mængde: 2-3 personer
Ingredienser
Linsesauce:
  • 1 dåse grønne linser (= 240 g kogte grønne linser)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakket tomat
  • 15 g soltørrede tomater, finthakket
  • 30 g tomatpure
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk tørret timian
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • 1½ tsk tørret oregano
  • En knivspids røget paprika
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • ¾ dl rødvin
Til sammenlægning:
  • 150 g kartofler
  • 150 g aubergine
Hvid sauce:
  • 40 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 2 dl mælk
  • ¼ tsk fintrevet muskatnød
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • 125 g frisk mozzarella
Fremgangsmåde
  1. Skær løg fint og knus hvidløget i en hvidløgspresser.
  2. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie til de er lidt møre men ikke har taget farve.
  3. Tilsæt tomatsaucens øvrige ingredienser og lad saucen småsimre, mens resten af moussakaens elementer klargøres.
  4. Smag til.
  5. Skræl kartoflerne.
  6. Skær kartofler og aubergine i tynde skiver.
  7. Lav den hvide sauce:
  8. Smelt smørret i en lille gryde ved middel varme.
  9. Tilsæt melet til det smeltede smør og pisk med piskeris smør og mel sammen - dette vil give en klumpet masse.
  10. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk med piskeris, så saucen bliver jævn og glat.
  11. Tilsæt salt, peber og fintrevet muskatnød.
  12. Kog saucen igennem under konstant omrøring ~ saucen skal ende med at være rigtig tyk.
  13. Smuldr halvdelen af den friske mozzarella ned i saucen og lad osten smelte helt under konstant omrøring. Nu er saucen tyk og sej.
  14. Smag til.
  15. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  16. Smør et fad med lidt olivenolie, str. ca. 17x25x6 cm - vigtigt at fadet er dybt
  17. Kom linsesauce i bunden af fadet, så det lige akkurat dækker bunden.
  18. Læg herpå alle aubergineskiverne.
  19. Kom herpå halvdelen af linsesaucen.
  20. Læg herpå alle kartoffelskiverne.
  21. Kom herpå den resterende halvdel af linsesaucen.
  22. Fordel al den hvide sauce øverst.
  23. Kom skiver af den tilbageværende friske mozzarella på den hvide sauce.
  24. Bag moussakaen i ca. 1 time, indtil kartoffelskiverne er møre.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/linsemoussaka/