2 tsk sukker/agavesirup/erstatning i tilsv. mængde
Grofthakkede valnødder
½ tsk salt
1 dl vand
1 dl mælk (plante eller ko ~ jeg bruger havre-, soya- eller kokosdrik i denne grød)
Evt. 1 spsk peanutbutter (kan sagtens udelades)
Topping:
Kokosyoghurt eller vanilleyoghurt
Lidt friske bær, fx blå'bær eller hindbær
Fremgangsmåde
Alle ingredienser kommes i en gryde og koges roligt igennem, til grøden har ønsket konsistens. Grøden kan også tilberedes i mikroovn, så skal den have 3 minutter ved 800 W.
Ønskes grøden lidt mere lind, tilsættes lidt ekstra vand eller mælk.
Nyd grøden toppet med yoghurt med kokos- eller vanillesmag samt friske bær.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Græskarmos: Skræl et halvt hokkaidogræskar (alternativt et halvt butternutsquash - som også er et græskar trods sit vildledende navn) og skær det i mindre stykker. Kog græskarstykkerne i usaltet vand, til de er helt møre og mosbare. Dræn vandet godt fra græskarstykkerne og mos dem grundigt med en gaffel. Opbevar græskarmosen i en lukket beholder i køleskab. Mængde: I et halvt hokkaido er der til ca. 3 gange grød med denne opskrift.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/graeskarhavregroed-med-varme-krydderier-og-blomkaal/