Havregrød med græskar, varme krydderier & blomkål
 
 
Mængde: 1 stor portion til 1 person
Ingredienser
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • ½ dl græskarmos*
  • ½ dl blomkålsris fra frost
  • 1 spsk chiafrø, hele eller knust
  • 1 strøget tsk stødt kanel
  • 1 strøget tsk stødt ingefær
  • 2 tsk sukker/agavesirup/erstatning i tilsv. mængde
  • Grofthakkede valnødder
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk (plante eller ko ~ jeg bruger havre-, soya- eller kokosdrik i denne grød)
  • Evt. 1 spsk peanutbutter (kan sagtens udelades)
  • Topping:
  • Kokosyoghurt eller vanilleyoghurt
  • Lidt friske bær, fx blå'bær eller hindbær
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser kommes i en gryde og koges roligt igennem, til grøden har ønsket konsistens. Grøden kan også tilberedes i mikroovn, så skal den have 3 minutter ved 800 W.
  2. Ønskes grøden lidt mere lind, tilsættes lidt ekstra vand eller mælk.
  3. Nyd grøden toppet med yoghurt med kokos- eller vanillesmag samt friske bær.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Græskarmos:
Skræl et halvt hokkaidogræskar (alternativt et halvt butternutsquash - som også er et græskar trods sit vildledende navn) og skær det i mindre stykker.
Kog græskarstykkerne i usaltet vand, til de er helt møre og mosbare.
Dræn vandet godt fra græskarstykkerne og mos dem grundigt med en gaffel.
Opbevar græskarmosen i en lukket beholder i køleskab.
Mængde: I et halvt hokkaido er der til ca. 3 gange grød med denne opskrift.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/graeskarhavregroed-med-varme-krydderier-og-blomkaal/