Bløde chokoladeboller
 
 
Mængde: 20 boller
Ingredienser
  • ½ dl lunkent vand (lillefingervarmt)
  • 50 g gær
  • 3 dl mælk af ønsket type
  • 85 g smeltet smør af ønsket type
  • 200 g hvid fuldkornshvede mel
  • 325 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 gode spsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 125 g mørk chokolade, meget groft hakket
  • 1 æg (eller kold kaffe ~ æg giver dog det flotteste resultat) til pensling
Fremgangsmåde
  1. Hak chokoladen ret groft.
  2. Gæren udrøres i vandet.
  3. Mælk og smeltet smør tilsættes, og blandingen røres sammen.
  4. De øvrige ingredienser tilsættes, hold dog lidt af hvedemelet tilbage, og dejen røres/æltes grundigt sammen. Obs: Dejen må endelig ikke blive for tør, hellere en anelse til den fugtige/en anelse klistrede side, men stadig så den kan holde formen og er blød og elastisk.
  5. Bollerne rulles til kugler og sættes med en afstand af 2-3 cm på en bageplade beklædt med bagepapir (de skal vokse lidt sammen under bagning.
  6. Fugt et viskestykke og læg dette over bollerne.
  7. Bollerne hæver 35 minutter.
  8. Pensl bollerne med æg eller kold kaffe.
  9. Bollerne sættes ind i en kold ovn på midterste ribbe. Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovnvarme.
  10. Bag bollerne ca. 15 minutter til de er fint gyldne.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/bloede-chokoladeboller/