Idas vanillekranse (eller vanillesmåkager)
 
 
Mængde: Ca. 30-35 kranse / ca. 70-80 småkager
Ingredienser
  • 50 g mandler
  • 80 g blødt smør (IKKE smeltet!)
  • 90 g sukker
  • 10 g vanillesukker
  • ¼ tsk hjortetaksalt
  • 200 g hvedemel
  • ½ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Mandlerne hakkes fint men ikke til mel, der skal være små stykker mandel i kransene.
  2. Alle ingredienser røres/æltes sammen med “let hånd” og ikke mere end nødvendigt.
  3. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  4. Når vanillekransene skal laves, kan man enten bruge en kødhakker med stjerneform (hvilket er det nemmeste, synes jeg), eller man kan sprøjte dejen ud med sprøjtepose med stjernetyl (dette giver de pæneste færdige kranse, men er ret besværligt, synes jeg).
  5. Dejen køres/sprøjtes ud og skæres i stykker af 9 cm i længden. Disse formes til runde kranse, samles blidt og lægges på bageplade.
  6. Vanillekransene bages ca. 10 minutter til de er let gyldne.
  7. Lad vanillekransene afkøle på bagerist og opbevar dem herefter i en tætsluttende beholder.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Vil man gerne udstikke vanillesmåkager i stedet for at lave kranse af denne dej, kan det nemt lade sig gøre (se billede nedenfor):
Udrul dejen tyndt og udstik småkager af dejen.
Bag småkagerne ved 200 grader alminelig ovnvarme i ca. 7 minutter.
Lad småkagerne afkøle på bagerist og opbevar dem herefter i en lukket beholder.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/idas-vanillekranse-eller-vanillesmaakager/