250 g fint fuldkornsmel, fx hvid hvede eller fuldkornsspelt
3 tsk kanel
½ tsk kardemomme
1½ tsk vanillesukker
1½ tsk stødt ingefær
½ tsk havsalt
1 tsk bagepulver
1½ tsk natron
1 dl agavesirup
2 tsk æblecidereddike
1½ dl mælk
60 g mørk chokolade
60 g hasselnøddekerner
Fremgangsmåde
Græskarret skrælles, kernerne fjernes og græskarkødet skæres ud i grove tern - der skal være 500 g skrællede og ordnede tern. Disse koges i rigeligt, usaltet vand, til de er møre. Herefter hældes vandet grundigt fra, og græskarternene moses med en gaffel.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
Chokoladen hakkes groft, og hasselnødderne ligeså (nødderne skal nærmest bare halveres).
Alle ingredienser røres grundigt sammen, tilsæt chokoladen til sidst og rør den let ud i dejen.
Kom dejen i en bagepapirsbeklædt rugbrødsform str. 26 x 10 cm og bag den i ovnen ca. 1 time. Efter 10 minutter lægges staniol over græskarbrødet, ellers ender det med at blive meget mørkbagt.
Græskarbrødet er færdigt ligesom en kage: Når man stikker fx en stegenål i, og den kommer op uden (eller kun med en anelse) dej på (eller ved 86-87 grader ved brug af stegetermometer).
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Ønsker man glasur på kagen, kan denne anbefales: 100 g flormelis 15 g smeltet men ikke meget varm smør Ca. 1½ spsk relativt stærk kaffe (start med 1 spsk og vurder glasurens konsistens). Glasuren røres grundigt sammen og kommes oven på den helt afkølede kage.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/graeskarbroed-med-hasselnoedder-moerk-chokolade/