Æblemuffins
 
 
Mængde: 12 stk
Ingredienser
  • 2 æbler
  • 150 g hvid hvedemel (som er en fuldkornstype), ellers fint fuldkornsspeltmel
  • 150 g hvedemel
  • 100 g brun farin
  • 1 tsk natron
  • 1½ tsk kanel
  • ¼ tsk knust havsalt
  • Evt. Lidt hakkede hasselnøddekerner (ikke for finthakkede)
  • 1 æg
  • 1¾ dl mælk
  • 100 g smeltet smør
  • 1 tsk æblecidereddike
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 160 grader alm. ovnvarme.
  2. Bland de tørre ingredienser i én skål og de våde i en anden skål.
  3. Kom de våde ingredienser over i de tørre ingredienser ad et par omgange og rør dejen sammen lige akkurat nok til, at den er fint blandet. Dejen skal ikke "over-røres".
  4. Tilsæt æblestykkerne og bland. Igen: Ikke "over-røre" i dejen.
  5. Smør en muffinform med lidt smeltet smør og fordel dejen heri enten med to spiseskeer eller en is-scooper. Flad ikke dejen ud i formen, lad den gerne være toppet op.
  6. Bag muffinsene i ca. 25 minutter.
  7. Lad dem køle af 5-10 minutter, inden de tages ud af formen.
  8. Muffinsene smager dejligt både lune og kolde.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/aeblemuffins/