150 g hvid hvedemel (som er en fuldkornstype), ellers fint fuldkornsspeltmel
150 g hvedemel
100 g brun farin
1 tsk natron
1½ tsk kanel
¼ tsk knust havsalt
Evt. Lidt hakkede hasselnøddekerner (ikke for finthakkede)
1 æg
1¾ dl mælk
100 g smeltet smør
1 tsk æblecidereddike
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 160 grader alm. ovnvarme.
Bland de tørre ingredienser i én skål og de våde i en anden skål.
Kom de våde ingredienser over i de tørre ingredienser ad et par omgange og rør dejen sammen lige akkurat nok til, at den er fint blandet. Dejen skal ikke "over-røres".
Tilsæt æblestykkerne og bland. Igen: Ikke "over-røre" i dejen.
Smør en muffinform med lidt smeltet smør og fordel dejen heri enten med to spiseskeer eller en is-scooper. Flad ikke dejen ud i formen, lad den gerne være toppet op.
Bag muffinsene i ca. 25 minutter.
Lad dem køle af 5-10 minutter, inden de tages ud af formen.
Muffinsene smager dejligt både lune og kolde.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/aeblemuffins/