Blommekompot med citron
 
 
Mængde: Et stort glas
Ingredienser
  • 500 g (blå) blommer (= ca. 6 styk)
  • Saften af ½ - 1 lille citron (svarer til ca. ¼ - ½ dl citronsaft)
  • Ca.5 spsk sukker/ tilsvarende mængde sukkererstatning (jeg bruger Easis Perfect Strø)
Fremgangsmåde
  1. Blommerne skæres i kvarte, befries for sten og evt. for skrællen, hvis dette ønskes (skrællen kan også nemt fjernes efter kogning, hvis man ikke ønsker skræl i sin kompot).
  2. Kom blommer og citronsaft i en lille gryde og læg låg på gryden.
  3. Blommer og citronsaft koges nu roligt ved middel varme og under jævnlig omrøring i ca. 8 minutter.
  4. Tilsæt sukker eller sukkererstatning og varm roligt igennem til dette er opløst.
  5. Kom blommekompotten på et skoldte glas, lad kompotten afkøle lidt, læg låg på og stil den i køleskabet.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/blommekompot-med-citron/