Black bean-boller (eller -bøffer)
 
 
Mængde: 16 stk boller (eller 4 bøffer)
Ingredienser
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 løg
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • 1½ tsk soja
  • Olivenolie til pensling
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  2. Skyl og afdryp bønnerne grundigt.
  3. Pil løget og skær det i nogle grove stykker.
  4. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor, og der køres, indtil konsistensen er relativt fin, men stadig med lidt tekstur (se billedet her med gaflen, det giver en fornemmelse af den ønskede konsistens). Der skal skrabes ned fra skålens kanter og hjælpes lidt til undervejs.
  5. Lav 16 boller af farsen: Hver bolle trykkes grundigt sammen, så den er sammenhængende, og herefter trilles den til en rund kugle.
  6. Bollerne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Pensl bollerne med olivenolie.
  8. Bollerne bages 20 minutter.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Som bøffer:
Form 4 bøffer af farsen og steg disse i lidt olie på en stegepande. Disse bøffer er fx gode i en burger eller i stedet for hakkebøf sammen med engelsk sauce og masser af bløde løg.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/black-bean-boller/