Morgenglæde ~ aka. chokoladebrydeboller
 
 
Mængde: 20 stk = en pladefuld
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 7½ dl vand
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 350-400 g hvid hvedemel (det er en fuldkornstype) eller fuldkornsspeltmel
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 3 tsk vanillesukker
  • 150 g mørk chokolade, grofthakket
Fremgangsmåde
  1. Gæren udrøres grundigt i en smule af vandet.
  2. Resten af vandet tilsættes og der blandes grundigt.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør/ælt dejen grundigt sammen.
  4. Dejen kan nu enten stilles tildækket til hævning i stuetemperatur i 45-60 min., eller den kan tildækkes og hæve i køleskab natten over.
  5. Efter hævningen:
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.
  8. Form med let våde hænder (vandet modvirker klistring) 20 boller, der sættes med en cm mellemrum på bagepapiret. Bollerne vil vokse sammen under bagning, derfor navnet "brydeboller".
  9. Drys bollerne med lidt hvedemel, og bag dem ca. 25 minutter.
  10. Når bollerne er afkølet, børstes/bankes med let hånd det overskydende mel af.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/morgenglaede-aka-chokoladebrydeboller/