Falafler
 
 
Mængde: 20 stk
Ingredienser
  • 1 ds kikærter
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ bundt frisk koriander
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk peber
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • Evt. ¼ tsk chiliflager
  • Evt. rasp til rulning (kan sagtens undværes)
Fremgangsmåde
  1. Skyl grundigt og afdryp kikærterne.
  2. Alle ingredienser undtagen evt. rasp kommes i en foodprocessor, og massen køres til en fin konsistens. Den virker tør, men den er, som den skal være!
  3. Form herefter 20 falafler ved at trykke hver klump godt sammen og derefter trille den til en kugle. Rul evt. falaflerne i rasp og tryk raspen fast så godt som muligt.
  4. Lad falaflerne hvile 30 min.
  5. Varm olie op i en pande og steg falaflerne heri ved middelhøj varme. Rul dem rundt på panden så vidt muligt, ellers hjælp dem lidt på vej. Falaflerne må gerne være mørkt gyldne (gyldne, ikke brankede!) sådan bliver de sprødest.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Hvis man gerne vil lave falafelvafler, tilsættes 1 dl koldt vand til farsen.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/falafler/