Grove æbleboller med havregryn, kardemomme & valnødder
 
 
Mængde: 16 boller
Ingredienser
  • 5 dl koldt vand
  • 30 g gær
  • 2 æbler, groftrevet og med skræl
  • 200 g havregryn (gerne grovvalsede, men finvalsede fungerer lige så godt)
  • 300 g fuldkornsspeltmel
  • 200 g hvedemel
  • 80 g grofthakkede valnødder
  • 15 g knust havsalt
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kardemomme
Fremgangsmåde
  1. Rør gæren ud i lidt af vandet. Når gæren er opløst, tilsættes resten af vandet samt surdejen og det hele røres sammen.
  2. Resten af ingredienserne tilsættes, og det hele røres grundigt sammen med enten håndmixer eller røremaskine.
  3. Skålen tildækkes og stilles i køleskab natten over/ca. 8 timer.
  4. //
  5. Tænd ovnen på 250 grader varmluft og lad ovnen varme helt op, inden bollerne sættes ind.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  7. Tag med let fugtige hænder dejen fra skålen, form hver bolle rund (dejen er klistret, men fugten på hænderne modvirker klistring), og læg bollerne på bagepladen.
  8. Drys bollerne rundhåndet med hvedemel.
  9. Bag bollerne i 10 minutter ved 250 grader varmluft, skru herefter ned til 200 grader varmluft og bag bollerne færdige, det tager ca. 12-15 minutter (bruges stegetermometer, er bollerne færdige, når temperaturen er 98 grader)
  10. Afkøles på bagerist.
  11. Bank bollerne for overskydende mel inden servering.
  12. Bollerne smager også dejligt efter en tur på brødrister eller ristet sprøde i ovn dagene derpå.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/fuldkornsboller-med-surdej-aeble-kardemomme-og-valnoedder/