Bønnutella ~ den uden chokolade
 
 
Ingredienser
  • 1 dåse butterbeans eller 1 dåse cannellinibønner (= 240 g kogte bønner)
  • 45 g usødet kakaopulver (det man bruger til bagning)
  • 8 dadler ELLER 4 spsk agavesirup ELLER sukkererstatning svarende til mængden af agavesirup
  • ¼ tsk knust havsalt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1¼ dl koldt vand + nok lidt mere
Fremgangsmåde
  1. Bønnerne skylles og afdryppes grundigt.
  2. Alle ingredienser kommes i en skål og køres rigtig grundigt med stavblender* til en ensartet, cremet og jævn masse.
  3. Juster evt. konsistensen med lidt mere vand, hvis dette ønskes.
  4. Kommes i tætsluttende beholder/glas og opbevares på køl.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Stavblender giver det fineste, mest cremede resultat, men fx en minihakker kan også bruges.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/boennutella/