Bønnutella ~ den uden chokolade
- 1 dåse butterbeans eller 1 dåse cannellinibønner (= 240 g kogte bønner)
- 45 g usødet kakaopulver (det man bruger til bagning)
- 8 dadler ELLER 4 spsk agavesirup ELLER sukkererstatning svarende til mængden af agavesirup
- ¼ tsk knust havsalt
- 1 tsk vanillesukker
- 1¼ dl koldt vand + nok lidt mere
- Bønnerne skylles og afdryppes grundigt.
- Alle ingredienser kommes i en skål og køres rigtig grundigt med stavblender* til en ensartet, cremet og jævn masse.
- Juster evt. konsistensen med lidt mere vand, hvis dette ønskes.
- Kommes i tætsluttende beholder/glas og opbevares på køl.
*Stavblender giver det fineste, mest cremede resultat, men fx en minihakker kan også bruges.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/boennutella/
3.5.3251