Edamamedeller
 
 
Mængde: 8 deller
Ingredienser
  • 250 g edamamebønner (de bælgede), kan bruges både frosne og optøede
  • 1 lille/medium løg
  • 60 g finvalsede havregryn
  • 1 spsk sød sennep (sød sennep er jo mere pikant i smagen, end den er sød, den er blot ikke stærk)
  • 1 spsk soya
  • 1 æg ELLER 20 g havregryn (udover de allerede nævnte 60 g havregryn)
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1½ tsk havsalt
  • ¼ tsk groft peber
Fremgangsmåde
  1. Alle ingrediense kommes i en foodprocessor og køres til en relativt fin konsistens ~ den skal have en vis finhed, for at dellerne kan hænge sammen, men den behøver ikke være helt moset.
  2. Form 8 deller ved at gøre således:
  3. - Del farsen i 8 lige store stykker.
  4. - Tryk hver enkelt klump fars godt og grundigt sammen til ca. kugleform, så den hænger godt sammen.
  5. - Form hver enkelt delle ved at trykke forsigtigt og forme blidt til delleform. Denne metode bruges for at dellerne ikke går i stykker.
  6. Lad de 8 fint formede deller hvile ½ time.
  7. Steg dellerne gyldne i neutral olie ved lidt over middel varme. Vær varsom ved vending, dellerne er ret form- og stegefaste, men som de fleste andre vegedeller kan farsen være lidt skrøbelig.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Pøv at variere dellerne med fx:
~ fintrevet citronskal og ingefær
~ hvidløg
~ chili, frisk eller tørrede flager
~ sesam eller solsikkekerner (røres i farsen med ske EFTER farsen er kørt på foodprocessoren!)
~ krydderurter, fx. frisk koriander, dild eller estragon
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/edamamedeller/